Un asteroid uriaș, de 2 ori cât Big Ben, va intra pe orbita Pământului pe data de 13 septembrie, la 3:50

Publicat: 05/09/2022 | 12:06

Un asteroid masiv va lovi orbita Pământului în mai puțin de două săptămâni. Este de două ori mai mari decât Big Ben! Ora preconizată este 3:50, ora României. Iată ce spun experții despre acest fenomen!

Un asteroid de o dimensiune mai mare decât Big Ben-ul se preconizează că va lovi orbita Pământului, pe data de 13 septembrie, ora 3:50 (ora României), conform Daily Star.  Piatra spațială gigantică numită ”2002 RW”, se apropie de Pământ doar o dată la trei sau patru ani. Experții de la Spy News sunt de părere că de această dată, ultima sa trecere va fi mai aproape ca niciodată și se va prăbuși pe orbita noastră. Viteza la care experții se așteaptă să o traverseze va depăși 10 kilometri pe oră. Mai mult decât atât, aceștia mai spun că roca monstruoasă se va deplasa la aproximativ 6,7 milioane de kilometri de Pământ, ceea ce este suficient de aproape pentru a fi atrasă de atracția gravitațională a Pământului.

Asteroidul va intra pe orbita Pământului pe data de 13 septembrie / (foto:arhivă personală)

(CITEȘTE ȘI: Mare grijă! Un asteroid ”potențial periculos” va călători în apropierea Pământului curând)

Ce explicații au experții despre acest fenomen

„Acest obiect din apropierea Pământului aparține grupului Apollo. El face o orbită în jurul Soarelui în 1023 de zile.În acest timp, asteroidul se îndepărtează de Soare la o distanță maximă de 456 de milioane de kilometri și se apropie de acesta la o distanță minimă de 139 de milioane de kilometri. Distanța asteroidului 2008 RW față de Pământ este în prezent de 51,63 milioane de kilometri, echivalentul a 0,35 unități astronomice. Lumina are nevoie de două minute și 52 de secunde pentru a călători de la asteroidul 2008 RW și a ajunge până la noi”, au comunicat experții de la The Sky.

Ceea ce trebuie menționat este faptul că ultimul asteroid de mărimea unei case mici a traversat Rusia în anul 2013. Experții preconizau că se va lovi de pământ, însă acesta s-a dezintegrat la doar 20 de kilometri deasupra solului.