Un cetățean german a fost jefuit într-un club din Centrul Vechi, după ce a băut până la epuizare. I-au sustras de pe card 7000 de euro

Publicat: 21/08/2019 | 16:04

Marți, 20 august, Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare două mandate de percheziție la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, în cadrul unui dosar penal, privind comiterea mai multor infracțiuni, în dauna unui bărbat, cetățean german.

La finalul lunii februarie 2019, bărbatul a reclamat că în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit într-un spital și ulterior a observat că îi dispăruse portofelul cu bani, carduri și documente personale și că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale.

În urma anchetei, s-a stabilit că cetățeanului german, când se afla în club, i-au fost încasate de pe card sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar, ulterior, la ieșirea din club, i-ar fi fost sustras și portofelul, în care se aflau trei carduri bancare, de unde au retras numerar un total de 7000 de euro.

Potrivit comunicatului de presă publicat de Poliția Română, cel puțin din luna februarie 2019, unul din inculpați a inițiat un grup infracțional organizat, în care ademeneau străini aflați în zona Centrului Vechi, erau conduși în diferite cluburi controlate de membrii grupului, apoi îi determinau să conume băuturi alcoolice până își pierdeau memoria, iar la final le cereau să achite consumația. Dacă plata se făcea cu cardul, suma tastată era greșită, prin adăugarea unei cifre suplimentare.

Tribunal Bucuresti a dispus măsura arestării preventive față de: Gheorghe Gelu, Gheorghe Alexandru Gabriel și Săndulescu Bogdan (toți trei administratori ai cluburilor Akkadia, F și Quen din Centrul Vechi al Capitalei).  Față de ceilalți suspecți s-a dispus măsura controlului judiciar de către PTB.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă princiupiul prezumției de nevinovăție„, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.