Un indragit cantaret de muzica populara si-a petrecut Pastele tocmai in inima Maramuresului! Am aflat ce a facut la Sapanta

De: Cancan
Publicat: 20/04/2014 | 19:57
Gheorghe Turda

Pentru fiecare dintre noi, Pastele este cea mai buna ocazie de a reuni toata familia si de a petrece mai mult timp alaturi de cei dragi. Gheorghe Turda a profitat din plin de aceste zile de sarbatoare si a facut un tur al celor mai importante persoane din viata lui.

Impreuna cu partenera sa de viata, Lucia, cantaretul s-a oprit mai intai la rudele acesteia de la Sighisoara, iar apoi a luat calea Maramuresului. Cei doi au petrecut cateva zile la sora lui Turda, care locuieste chiar in casa parinteasca a acestuia.

Gheorghe Turda, alaturi de iubita sa si de fiica acesteia, Alina Puscas

CITESTE SI

O poveste de dragoste incredibila! Cantaretul Gheorghe Turda si-a regasit iubirea vietii lui dupa 30 de ani!

Se iubesc la varsta a doua ca adolescentii. Primul interviu la dublu cu Gheorghe Turda si mama Alinei Puscas. Vezi cum se rasfata

Gheorghe Turda a amanat nunta pentru anul viitor, dar si-a ales nasii! Il cununa afaceristul Ovidiu Tender

Artistul ne-a dezvaluit si cateva traditii din Sapanta, locul de vis de unde se trage si unde s-a bucurat de Paste anul acesta. Si, surpriza! Maestrul Turda s-a implicat chiar si in pregatirea bucatelor.

„La noi, pregatirea propriu-zisa a Pastelui este deosebita. Lumea e foarte credincioasa si evlavioasa. Din punct de vedere culinar, avem si o specialitate: o paine facuta la cuptor. Aceasta este de fapt pasca noastra, dar nu are branza. In rest, mancam ca toata lumea de sarbatoare. Ouale rosii aici sunt de fapt oua inchistrite (nr. oua incondeiate), o minune. Am ajutat si eu in bucatarie, chiar pot spune ca ma pricep. Am patru trofee la Cireasa (nr. emisiune concurs de la Prima TV)”, a povestit Gheorghe Turda, pentru CANCAN.ro.

 

Au un salut special

Daca pasca si ouale difera fata de restul tarii, nici salutul nu este acelasi la Sapanta. In tot anul, in loc de clasicul „buna ziua”, maramuresenii de la „Cimitirul Vesel” isi spun „Laudam pe Iisus Hristos”, iar raspunsul este unul pe masura: „In veci fie laudat! Amin”.

„Din punct de vedere culinar, avem si o specialitate: o paine facuta la cuptor. Aceasta este de fapt pasca noastra, dar nu are branza. In rest, mancam ca toata lumea de sarbatoare. Ouale rosii aici sunt de fapt oua inchistrite (nr. oua incondeiate), o minune. Am ajutat si eu in bucatarie, chiar pot spune ca ma pricep.” Gheorghe Turda

Aiana Dinu