Un meteorit verde, care ar fi produs o explozie pe cer, a fost surprins deasupra Turciei

Publicat: 04/08/2021 | 13:56

Un meteorit verde a fost surprins de o cameră de filmat deasupra Turciei și se observăo explozie uriașă provocând speculații că un satelit sau OZN s-ar fi prăbușit.

Un meteorit a ars și a provocat o „explozie imensă” după ce a parcurs cerul deasupra Turciei.

Evenimentul ceresc a șocat spectatorii, mulți speculând că ar putea fi un satelit în cădere sau un OZN scăpat de control .

Scenele din alte lumi de deasupra orașului Izimir, de pe coasta Mării Egee, au fost surprinse ieri la ora 02:00 pe video.

În unele clipuri, obiectul verde a dispărut în spatele dealurilor, dar alte imagini arată o mare strălucire pe cer înainte ca meteorul să se prăbușească pe pământ.

Incidentul extraordinar i-a determinat pe mulți să speculeze exact ce ar putea fi.

O persoană a scris: „OZN-urile au fost văzute pe cer #PrayforTurkey”.

Un altul a adăugat: „Obiectul ciudat, strălucitor despre care se crede că este o rachetă de resturi s-a prăbușit în Turcia. Satelit?”

Dar explicația doctorului Hasan Ali Dal, deși mai puțin interesantă, a liniștit mintea oamenilor, relatează The Sun.

Profesorul de astrofizică le-a spus urmăritorilor săi că fenomenul „mingea de foc” apare atunci când un meteor începe să ardă când intră în atmosfera Pământului.

Rocile spațiale se vor dezintegra adesea înainte de a ajunge la sol, dar dacă se prăbușesc pe Pământ, acestea sunt clasificate ca meteoriți.

Uneori procesul de dezintegrare poate suna ca o explozie.

„De obicei, arde în atmosfera superioară”, a spus profesorul, adăugând „Ar trebui considerat ca o versiune mai specifică a fenomenului cunoscut sub numele de stea căzătoare în rândul oamenilor și de multe ori experimentat în perioadele de ploi de meteorit”.

Ploaia de meteori Perseid, care se întâmplă în fiecare an până în iulie și august, vede până la 50 de meteori pe oră trage prin cer, marea majoritate nu ajunge niciodată pe Pământ.

Aproximativ 90% din meteoriți nu conțin metal, dar unele sunt realizate în totalitate sau parțial din fier și nichel.

Observația a venit în timp ce regiunea Turciei se luptă cu mai mult de 100 de incendii forestiere feroce.

Elena Nica
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București. Experiențe în trecut: news editor Observator, Antena 1 și Antena Stars citește mai mult