Un roman la bordul celui mai luxos vas din lume: o sticla de vin pe „Queen Mary 2” costa 2.000 de dolari! Vezi imagini cu luxul adevarat!

De: Cancan
Publicat: 14/01/2012 | 00:00

Vasul „Queen Mary 2” are 2.620 de camere pentru pasageri, grupate in trei clase, Queens, Princess si Britannia, dar si cinci apartamente duble. Doua etaje de sub nivelul apei „adapostesc” 1.310 cabine pentru echipajul care numara 1.270 de membri. „E cel mai scump vas construit vreodata. Totul e numai marmura si mahon. In toate restaurantele se mananca numai cu tacamuri de argint si toate paharele sunt din cristal. Nu degeaba o croaziera poate costa chiar si 40.000 de euro de persoana, pret in care este inclus tot ce-si pot dori pana si cei mai pretentiosi”, spune Vasilica.

Restaurante VIP si baruri doar cu sampanie

La bordul „Queen Mary 2” sunt restaurante de mai multe categorii. Cele mai accesibile sunt Golden Lion si Britannia, deschise tuturor pasagerilor. Princess Grill si Queens Grill, acesta din urma fiind cel mai select, sunt rezervate doar acelora care au achizitionat pachetele cele mai scumpe. Barurile de noapte sunt si ele pe gustul fiecaruia, iar preturile pe masura. „O sticla de sampanie Cristal e 450 de dolari, un vin Petrus din ‘89 ajunge la peste 2.000 de dolari, iar un coniac Remi Martin Ludovic al XIV-lea costa mult peste 2.000 de dolari. Avem un bar unde se fumeaza numai trabuc, dar si unul unde se bea numai sampanie. Sunt multe de facut, nu ai cum sa te plictisesti daca lucrezi aici”, mai povesteste ospatarul resitean.

Licitatii de diamante si biblioteca

Cum era firesc, pasagerii au la dispozitie cazinouri, dar si magazine exclusiviste. Tot pe vas se organizeaza licitatii pentru diamante si tablouri foarte scumpe, se gasesc mai multe piscine acoperite sau in aer liber, centru de fitness, SPA, dar si o biblioteca impresionanta, cu peste 8.000 de volume. La acestea se adauga terenurile de fotbal, tenis, baschet si simulator de golf.

Bucatari din toate colturile lumii

Pasagerii sunt rasfatati cu delicatese din bucatariile traditionale ale tuturor tarilor, la prepararea carora lucreaza maestri de pe toate continentele. Exista un meniu bogat in peste si fructe de mare. Acestea sunt vii si stau in acvarii speciale, iar pasagerii pot chiar sa aleaga ce anume vor sa serveasca. In fiecare port se face aprovizionare cu fructe si legume proaspete. „Daca e o comanda speciala sau e vreun eveniment, bucatarii fac chiar si sculpturi in fructe si legume, iar platourile arata senzational”, ne mai spune Vasilica.