Un tânăr de 25 de ani din Prahova a murit după ce a fost plimbat între patru spitale. Bărbatul era suspect de COVID-19

De: L.N.
Publicat: 03/04/2020 | 16:45

Un tată de doar 25 de ani fin localitatea Făget, județul Prahova și-a pierdut viața după ce niciun medic de la patru spitale prahovene nu au vrut să-l opereze de hernie ombilicală. Mai mult, tânărul s-a întors recent din Germania, fiind totodată suspect de noul coronavirus.

Tânărul de 25 de ani, tatăl unei fetițe de doar o lună, s-a stins din viață după ce medicii mai multor spitale din Prahova nu au vrut să-și asume răspunderea de a-l opera.  Sabin Ciurcă a murit în această dimineață la Spitalul Municipal Câmpina, după ce a agonizat aproape o săptămână, fără să fie operat , deși se afla într-o situație evidentă de ”urgență medicală”.

Motivul neoficial pentru care medicii nu ar fi vrut să-l opereze este că tânărul era suspect de COVID-19. Bărbatul s-a întors din Germania pe data de 7 martie, iar suspect de noul coronavirus a fost până pe 29 martie. Testul pentru COVID a ieșit însă negativ la scurt timp după moartea sa.

Tatăl lui Sabin a povestit totul despre cele întâmplate presei locale.

”Sâmbăta trecută (n.r. 28 martie) fiul meu a chemat Salvarea pentru că avea o durere insuportabilă în zona abdomenului, stânga jos. A fost transportat de la domiciliul său din Făget la Spitalul din Vălenii de Munte. Aici a fost consultat prin palpare, fără să i se facă ecografie și a fost trimis, noaptea, pe jos, acasă, la 1 noaptea, cu o rețetă de calmante!”, povestește Marian Ciurcă, tatăl lui Sabin.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Firma din Iași care importă din Coreea de Sud kituri de diagnosticare a

A doua zi, duminică, tatăl lui Sabin s-a dus la farmacie și i-a cumpărat fiului său tratamentul prescris la spitalul din Văleni, însă starea lui se agrava, motiv pentru care, spre seară, familia a sunat iar la 112, relatează Observatorul Prahovean.

Ambulanța l-a transportat din nou la spitalul din Văleni, cel mai apropiat de domiciliu, însă de aici a fost trimis la spitalul județean de urgență din Ploiești. În momentul în care a ajuns în UPU și a completat chestionarul cu informația că s-a întors din Germania pe 7 martie (atenție, duminică era 29 martie!) lucrurile au luat o întorsătură nefastă pentru Sabin: a devenit suspect de COVID-19!

După ce a fost supus unor investigații medicale amănunțite, medicul specialist i-a spus că are hernie ombilicală.

”Medicul care l-a consultat i-a spus fiului meu că trebuie operat de urgență, însă, potrivit protocolului, la spitalul județean nu se mai fac intervenții chirurgicale. Copilul meu a fost trimis la spitalul CFR, unde a rămas internat până a doua zi (n.r. luni, 30 martie) când a fost trimis cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Aici, medicul de gardă nici măcar nu l-a lăsat să coboare din ambulanță și, după un scurt consult, l-a trimis înapoi la CFR”, spune Marian Ciurcă.

Starea lui Sabin s-a agravat, iar marți, 31 martie, a fost transferat din nou de la CFR la Câmpina, unde a fost internat.

”Copilul meu avea încă de duminică diagnosticul pus de la medicul chirurg de la județean de hernie ombilicală și, în loc să-l opereze de urgență, la Câmpina i-au dat doar niște medicamente. În această dimineață , la ora 9,30 m-au sunat de la spital să-mi spună că a murit. Am crezut că îmi pică cerul în cap. Copilul meu avea 25 de ani și a lăsat orfană o fetiță de o lună! După ce a murit Sabin a venit și rezultatul testului de la Matei Balș pentru coronavirus: era negativ!Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva au așteptat să vadă dacă are sau nu virusul ca să-l opereze?! Ei bine, au aflat prea târziu, iar Sabin al meu a murit cu zile!, spune tatăl pacientului decedat.

Acesta a așteptat la poarta spitalului din Câmpina până la ora 16:30 să afle detalii despre ce i s-a întâmplat fiului său, apoi a cerut expertiză medico-legală și a făcut plângere la Poliția Câmpina.

”L-au lăsat să moară ca pe un câine! Cineva trebuie să plătească pentru moartea copilului meu!” acuză tatăl lui Sabin.

Contactați de observatorulph.ro, reprezentanții spitalului CFR susțin că pacientul avea diabet și o stare de sănătate precară, care s-a deteriorat în ciuda medicației administrate și că nu putea fi operat, conform protocolului decât la Câmpina, motiv pentru care a fost transferat de două ori la spitalul respectiv.

CITEȘTE ȘI: PROGRES. O celebră companie japoneză anunță că a dezvoltat un test de depistare

Atât reprezentanții Prefecturii Prahova, cât și cei ai DSP Prahova și ai spitalului județean de urgență din Ploiești au promis că vor demara verificări și că ne vor transmite rezultatele anchetelor interne.