„Unde e paparazzo-ul, ca sa-i scot ochiul cu sabia!”

De: Cancan
Publicat: 15/11/2008 | 00:00

ZONA VIP. La intrarea in restaurant, de la stanga la dreapta, Ilie Nastase, Viorel Paunescu, Mircea Sandu si Michel Platini TABLOU. Printre sticlele scumpe de vin, Michel Platini pare atent la ceea ce ii spune Mircea Sandu PRIETENI VECHI. Ilie Nastase (centru) s-a simtit foarte bine alaturi de Platini, pe care-l cunostea de peste 30 de ani A demain monsieur! „Nasul” l-a condus personal la masina pe Platini, dandu-si intalnire pentru a doua zi ATAC RATAT. Dupa ce s-a inarmat cu sabia lui Garibaldi, „Nasul” Sandu s-a indreptat amenintator spre fotoreporterul CANCAN (foto sus), dar cand a ajuns in dreptul acestuia a ascuns arma la spate Nasul a dat o masa fastuoasa la un restaurant de lux din Capitala

In aceasta saptamana, presedintele UEFA, Michel Platini, a fost intr-o vizita de lucru in Romania, pentru a inspecta modul in care decurg lucrarile la stadionul „National”. Ca o gazda primitoare, Mircea Sandu i-a organizat francezului un protocol de exceptie, joi seara, la restaurantul Garibaldi din Capitala. Din partea FRF au fost prezenti pe langa presedinte, Ionut Lupescu, Adalbert Kassai, Florin Prunea si alti membri mai putin cunoscuti, iar ca invitati speciali s-au remarcat Ilie Nastase si Viorel Paunescu, dar si Mario Lefkaritis, component al comitetului executiv FIFA. Supravegheati atent de un dispozitiv de jandarmi, inaltele fete ale fotbalului european si romanesc s-au bucurat de un adevarat festin culinar. Mircea Sandu, expert in astfel de reuniuni, a comandat un meniu cu specific italienesc. Nu au lipsit platourile cu fructe de mare, dar si homarul gigant, una dintre specialitatile casei, o singura piesa costand circa 300 de lei. In privinta bauturilor, „Nasul” a ramas fidel tabieturilor sale, adica o grappa (tuica italiana) de incalzire, iar apoi un vin alb italienesc de cea mai buna calitate. De altfel, una dintre atractiile localului o constituie vinoteca, cu sortimente din cele mai diverse, pretul unei sticle variind intre 150 de lei si 8.000 de lei. Pentru asa invitati de marca, era normal ca federatia sa opteze pentru un „exemplar” de top. Au ales un Chateaux Petrus de Bordeaux, un vin rosu din 1974, prilej pentru Platini sa faca o gluma: „Astfel de vin se gaseste greu pana si in Franta”. De altfel, multumit de seara agreabila de care a avut parte, conducatorul fotbalului european s-a semnat la plecare in cartea de onoare a restaurantului. Foarte bine s-a simtit si Mircea Sandu dupa intrevederea la nivel inalt. La iesirea din local, „Nasul” l-a zarit pe fotoreporterul CANCAN si a incercat sa regleze situatia in stil „sicilian”. I-a cerut sabia portarului de la Garibaldi si l-a amenintat cu voce tare: „Unde e paparazzo-ul, ca sa-i scot ochiul cu sabia!”. A fost doar o gluma a presedintelui FRF, care le-a cerut apoi jandarmilor zelosi sa nu intervina, dupa ce acestia reactionasera in stilul lor caracteristic: „Domnii are acreditare?”. (I.M.)