Vestea momentului pentru români! Se dau 640 de lei de la stat pentru masa de Paște

Publicat: 05/04/2023 | 19:31
Masa din prima zi de Paşte este foarte importantă în fiecare zonă a ţării

Este vestea momentului pentru românii care nu au ce pune pe masa de Paște. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anuțat că se va da un ajutor în valoare de 390 de lei, iar banii de pe voucherele de alimente se vor distribui mult mai devreme. 

Românii înscriși în programul ”Sprijin pentru România” vor avea sărbători liniștite în acest an. Potrivit ministrului Investițiilor și a Proiectelor Europene, Marcel Boloș, voucherele de alimente vor fi încărcate în avans, până de Paște, mai exact, în Săptămâna Mare, pe 13 aprilie. Măsura vine în sprijinul românilor pentru a nu duce lipsă de nimic în cea mai importantă sărbătoare din an.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte.

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a transmis Marcel Boloș.

Ce alimente vor conține pachetele cu ajutoare sociale

Vezi și: CÂȚI LEI COSTĂ COZONACUL FĂCUT DE CHEF SCĂRLĂTESCU ACUM, ÎN APRILIE 2023. NU TOATĂ LUMEA ÎȘI PERMITE SĂ-L CUMPERE

Totodată, în timpul unei vizite în Urlați, Marcel Boloș a declarat că românii vor primi și o pungă cu alimente, iar costul acestora este de 390 de lei și conține: cinci pungi de făină albă de grâu a câte un kilogram, patru pungi de mălai, paste făinoase, patru litri de ulei, zahăr, orez, conserve din carne de vită și de porc, gemuri și conserve din pate de ficat.

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente. 

Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a completat Marcel Boloș.

Vezi și: CONDIȚIILE ESENȚIALE PENTRU A OBȚINE 15.000 DE LEI DE LA STAT. LA CE TREBUIE SĂ FOLOSEȘTI BANII