Vestea pe care Mihai Neșu nu spera să o mai audă. Fostul fotbalist al Stelei își împlinește marele vis

Publicat: 22/10/2023 | 11:53
Mihai Neșu pe terenul de fotbal. Sursă foto: arhivă presă

Mihai Neșu ( 40 de ani) este pe punctul de a-și vedea visul deveni realitate. Proiectul complexului de recuperare pentru copiii și adulții cu dizabilități ”Sfântul Nectarie” este aproape finalizat. Fostul sportiv are nevoie de ajutorul oamenilor. 

Au trecut 12 ani de când Mihai Neșu a rămas paralizat în urma unei accidentări pe terenul de fotbal. Fostul sportiv a luptat în toți acești ani pentru a face progrese și nu a renunțat nicio clipă. Aflat în scaun cu rotile și simțind prin ce trec persoanele cu dizabilități, Mihai Neșu a pus bazele unui proiect de suflet, un centru de recuperare pentru copiii și adulții cu probleme neurologice și motorii.

Mihai Neșu are nevoie de ajutorul oamenilor

Citește și: DE NECREZUT! CE PENSIE ARE MIHAI NEȘU. CÂȚI BANI PRIMEȘTE, DE FAPT, DE LA STATUL ROMÂN

Complexul de recuperare ”Sfântul Spiridon” este un proiect unic în România, proiect ce a fost gândit de Mihai Neșu. Fostul sportiv și-a dorit ca persoanele cu dizabilități să se poată bucura de cele mai bune tratamente și condiții la cele mai mici prețuri. Copiii și adulții cu probleme neurologice și motorii vor putea face logopedie, kinetoterapie, meloterapie și hidroterapie. De asemenea, în micul orășel construit, pacienții se vor putea bucura și de o zonă destinată relaxării în compania animalelor, un manej și o grădină senzorială. Vor exista 5 alei cu tot felul de plante îmbietoare: iasomie, mentă, salvie, cedru, bambus, lămâi siberian, mesteacăn și lavandă.

Mihai Neșu/ sursă foto: ebihoreanul

Orice român poate sprijini proiectul lui Mihai Neșu

Toate costurile acestui proiect au fost finanțate doar din banii donați de români Fundației Mihai Neșu. Deși se află încă în șantier, până în acest moment costul investițiilor este de 4,5 milioane de euro. De asemenea, pentru finalizarea proiectului ar mai fi nevoie de încă 2 milioane de euro. Oricine dorește să contribuie la realizarea micului orășel pentru persoane cu dizabilități poate dona 2 euro lunar trimițând SMS la numărul 8844 cu textul ”CRED”. Persoanele din străinătate pot face donații online pe siteul Fundației Mihai Neșu.

Donații se pot face și prin virament bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 (lei), RO13BTRLEURCRT0246793101 (euro) şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 (dolari). De asemenea, cei care au posibilitate pot dona materiale de construcții sau mobilier. De asemenea, firmele pot dona 20% din impozitul pe profit.

„Vrem să oferim cele mai bune condiții la cele mai mici prețuri, ca să-și poată permite oricine să vină la tratament pe termen lung. Terapia constantă, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate face minuni. Uneori mă simt copleșit, pentru că proiectul e foarte mare și pentru că am trecut deja de termenul de finalizare pe care ni l-am propus, dar mergem înainte. Când mă uit la tot ce deja s-a construit doar din donații, mă simt ambiționat și știu că vom reuși. E incredibil ce poate face omul care dăruiește câte puțin din ce are”, a spus Mihai, pentru Bihoreanul.