Vești proaste pentru bucureșteni! Și în această iarnă vor exista probleme la rețeaua de termoficare. Nicușor Dan: „Iarna cealaltă o să fie mult mai bine”

Publicat: 28/09/2021 | 07:57

Se pare că bucureștenii nici în acesta an nu vor avea o iarnă ușoară. Rețeaua de termoficare are în continuare numeroase probleme, iar în multe blocuri din Capitală căldura va lipsi. Vestea a fost dată de Nicușor Dan, care speră că abia iarna viitoare lucrurile se vor schimba în bine.

Edilul Capitalei a declarat că și în această iarnă mulți bucureșteni se vor confrunta cu frigul. Acesta a subliniat că există o îmbunătățire față de iarna precedentă, însă abia la anul oamenii vor putea beneficia de apă caldă și căldură în condiții normale. (CITEȘTE ȘI: BUCUREȘTENII SE CONFRUNTĂ DIN NOU CU PROBLEME ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CĂLDURA ȘI APA CALDĂ. NICUȘOR DAN: „NE ESTE FRICĂ SĂ NU CRAPE REȚEAUA”)

„În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine.

Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape iarna pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a declarat Nicușor Dan, la B1.

Nicușor Dan, previziuni optimiste pentru anul viitor

Nicușor Dan a mai spus că speră ca în acest an Primăria să preia ELCEN și să poată atrage fonduri europene.

„Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea ELCEN, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem elcenul din insolvență, să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a mai spus Nicușor Dan.

(VEZI ȘI: DUPĂ BUCUREȘTI, UN ALT MARE ORAȘ RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ CĂLDURĂ ȘI APĂ CALDĂ. PRIMARUL ESTE DISPERAT: „AM CERUT SPRIJINUL GUVERNULUI!”)