Vești proaste pentru cei care vor să zboare cu avionul. Companiile aeriene iau în calcul accesul la bordul aeronavelor doar a călătorilor vaccinați anti-COVID

Publicat: 12/01/2021 | 13:32
Foto simbol (Imagine de Jan Vašek de la Pixabay )

Deși vaccinarea nu este obligatorie, unele companii sau agenţi comerciali se gândesc deja să limiteze accesul la serviciile lor şi să fie accesibile doar persoanelor care au primit serul.

Unii operatori au anunțat deja că iau în calcul să permită accesul la bordul aeronavelor doar acelor călători care dovedesc că s-au imunizat.

Potrivit site-ului stirileprotv, un start-up din Statele Unite a găsit soluția ce ar permite acest lucru: camere video care pot “citi” un card sau un cod QR. Primele companii care ar putea utiliza această nouă tehnologie sunt cele aeriene.

Citește și: Este oficial! Lista completă a celor care intră în etapa a doua de vaccinare anti-COVID

De asemenea, la un „paşaport de vaccinare”, care va fi în formă digitală și care le-ar putea permite celor care au fost vaccinaţi anti-COVID-19 să călătorească în ţări unde se cer astfel de documente, se află în curs de dezvoltare și în Danemarca/

„Ne așteptăm să existe cerințe și în alte țări – (n.r. cei care vor să intre pe teritoriul țării) să prezinte la intrarea pe teritoriul lor documente privind vaccinarea. Se poate folosi aici un paşaport de vaccinare danez”, a indicat Ministerul danez al Sănătăţii într-un comunicat.

Peste 125.000 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, din 27 decembrie

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech, a ajuns la 125.190, începând cu data de 27 decembrie 2020 (cadre medicale). De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat aproape 500 de reacții adverse.

Acestea sunt datele puse la dispoziția Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

În ultimele 24 de ore, 16.896 persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, fiind înregistrate 40 de reacții adverse: 18 reacții de tip local și 22 reacții generale. În total, reacțiile adverse au ajuns la 428 „comune și minore”: 173 reacții locale cu durere la locul injectării și 255 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Două reacții sunt în curs de investigare.

Nu rata: Coronavirus România 12 ianuarie. Autoritățile fac anunțul! Câți pacienți au murit de COVID-19