Vesti proaste pentru soferi! Cei care au intrat cu masina pe strazile inundate ale Capitalei nu vor beneficia de despagubiri

De: Cancan
Publicat: 07/05/2014 | 01:04

Reprezentantii firmelor de asigurari sustin ca nu pot despagubi o avarie care a fost cauzata de ignoranta soferilor.

„In general, patrunderea cu autovehiculul intr-o zona inundata inseamna excludere de la polita CASCO. Nu poti sa te bagi cu masina cand vezi pasajul inundat. Despagubirile se acorda numai daca ai fost surprins de inundatie, daca a crescut brusc nivelul, erai intr-o coloana si nu puteai sa te mai misti. Daca ai intrat cu buna stiinta, s-a aspirat apa in motor si atunci e posibil sa se produca soc hidraulic, sa se sparga pistoane si sa se avarieze motorul. Exista un principiu in asigurari: trebuie sa te comporti ca si cand bunul nu ar fi asigurat. De exemplu, nu poti sa pleci de acasa si sa lasi usa descuiata, ca nu te mai despagubeste nimeni”, a declarat Catalin Stroe, broker de asigurari, pentru Ziarul Ring.

Doar soferii care au ramas fara voia lor in pasaje inundate sau in aglomeratia creata pe strazile pline cu apa ar putea beneficia de reparatia masinii in baza asigurarii.

____

CITESTE SI:

Potop in toata regula! Dupa o ploaie scurta, soferii abia au mai putut inainta pe o strada din Sectorul 4 al Capitalei

VIDEO Ce a putut sa faca un bucurestean, dupa ploaia torentiala care a invadat Capitala. Zeci de oameni l-au INJURAT

_____

„La autoturisme se vor acorda despagubiri doar daca nu au intrat deliberat in apa aia mare, care este clauza de excludere. Daca a cazut un copac pe masina, daca grindina ti-a spart parbrizul, atunci beneficiezi de daune pentru ca sunt riscuri asigurate”, a precizat membrul Consiliului de Administratie al unei firme de asigurari.

Sute de masini si case au fost avariate in urma averselor din acest weekend

Vremea capricioasa si aversele din cursul zilei de duminica au provocat pagube insemnate pentru sute de bucuresteni.

Mai multe case au fost inundate, iar firmele de asigurari ar putea acoperi stricaciunile provocate de apa, dar numai in anumite conditii. „Dosarele de daune se deschid la societatile cu care au incheiat asigurarea obligatorie a locuintei. Vor primi despagubiri doar pentru exteriorul si peretii locuintei, nu si pentru bunuri. Cei care solicita despagubiri pot primi sume de maximum 10.000 de euro, daca locuinta este din chirpici, si 20.000 de euro, daca este din caramida sau beton armat”, a mai explicat reprezentantul unei companii de profil.

R.O.