Vești teribile pentru șoferi! Cine își va pierde permisul de conducere, potrivit noii legi

Publicat: 06/02/2023 | 11:12
Românii vor putea să obțină permisul de conducere de la 16 ani. Sursă foto: Pixabay

Șoferii care prezintă anumite afecțiuni medicale nu vor mai putea primi permis de conducere. Pe de altă parte, pentru a putea avea acest drept, trebuie să demonstreze, prin intermediul unui aviz și al unui test, dacă pot conduce. Inclusiv cei care au deja permis auto trebuie să anunțe autoritățile dacă suferă de bolile vizate, potrivit noii legi. 

O nouă lege a stârnit un val de controverse în Marea Britanie. Atât șoferii care au carnet de conducere, cât și cei care vor să-l obțină, pot întâmpina probleme. O listă cu boli, pe care le pot avea, a fost aprobată și pare să fie incompatibilă cu șofatul.

Cei care au permis, vor fi nevoiți să anunțe Agenția pentru Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (Driver and Vehicle Licensing Agency – DVLA) dacă au afecțiuni medicale. Dacă nu vor proceda astfel, riscă o amendă de 1.000 de lire.

Nu doar afecțiunile medicale trebuie semnalate către autoritatea britanică, ci și dacă:

-medicul le spune să nu mai conducă vreme de trei luni;

-starea de sănătate le poate afecta pentru cel puțin trei luni conducerea de vehicule în siguranță;

-condiția medicală nu le mai permite să conducă.

(CITEȘTE ȘI: Atenție șoferi! Apare un nou semn de circulație. Dacă nu-l respecți, vei rămâne fără permis de conducere)

Lista afecțiunilor medicale pentru care britanicii rămân fără permis

Agenția pentru Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (Driver and Vehicle Licensing Agency – DVLA) a emis o listă cu mai bine de 100 de afecțiuni medicale pentru care poți rămâne fără permis de conducere.

Cele mai comune afecțiuni pentru care șoferii din partea britanie își pot pierde permisul sunt: diabetul, apneea în somn, afecțiuni cardiace, afecțiuni oculare, accident vascular cerebral, convulsii, epilepsie, sincope, dar și intervenții chirurgicale.

(CITEȘTE ȘI: Veste tristă pentru șoferi. Cei care suferă de aceste boli pot rămâne fără permis de conducere)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult