Vezi cum arata cele mai scumpe preparate culinare din lume. Tu ai plati atat pentru mancare?

De: Cancan
Publicat: 20/02/2016 | 20:23

Restaurantele din New York si Las Vegas se numara printre cele mai scumpe din lume, insa preturile anumitor preparate pe care acestea le comercializeaza par desprinse dintr-un alt univers. Unii dintre retailer folosesc ingredient pretioase, asa cum sunt icrele de sturioni sau ficatul de gasca, pentru a-si justifica preturile fabuloase.

Desertul cu capsuni de la Arnaud a costat initial 1,4 milioane de dolari, insa inlocuirea primului diamant cu unul mai pretios a facut ca pretul acestuia sa creasca

Altii folosesc foite de aur pentru a-si orna preparatele cele mai scumpe. O practica destul de comuna este si utilizarea unor vinuri foarte costisitoare pentru asezonarea mancarii, iar preparatele special concepute pentru indragostiti pot include chiar si inele de logodna cu diamante uriase sau alte pietre pretioase.

Budinca de ciocolata de la Lindeth Howe Country House este o adevarata opera de arta care imita celebrele oua Faberge

Cel mai scump preparat din lume este, fara indoiala, desertul cu capsuni de la restaurantul Arnaud din New Orleans, care include un inel de logodna cu un diamant roz de 7.09 carate si costa 3,95 milioane de dolari.

Acvamarinul din desertul Fortress este de marimea unei linguri

La restaurantul hotelului Lindeth Howe Country House, o budinca de ciocolata costa 34.500 de dolari; aceasta arata precum un ou Faberge si are in component foite din aur comestibil, sampanie, caviar si un diamant.

Pentru fiecare burger Fleur, cumparatorii primesc cadou un set de pahare de cristal si o sticla de vin

Resortul Fortress din Sri Lanka are in meniul restaurantului un desert in valoare de 14.500 de dolari, care contine foite de aur, sampanie Dom Perignon si o piatra de acvamarin de 80 de carate, al carei diametru este cat o lingura.

Pizza de 1800 de dolari are printre ingrediente si foite din aur de 24 de carate

In Las Vegas, un simplu burger poate costa 5.000 de dolari; restaurantul Fleur este cel care il prepara; acesta are in component foie gras si trufe, iar cei care il comanda primesc din partea casei o sticla de vin Chateau Petrus din 1995 si doua pahare de cristal. Exista chiar si o pizza speciala si la fel de ridicol de scumpa, al carei pret este de 1.800 de dolari; aceasta este preparata in restaurantul Margo din Malta cu trufe albe, mozzarella de bivol si foite de aur de 24 de carate.

Ruxandra Patru