Vid legislativ în acordarea stimulentelor de risc de 2 500 de lei pentru personalul medical implicat în lupta anti-Covid-19 / Bonificații diferite pentru starea de urgență vs. starea de alertă

Publicat: 27/05/2020 | 09:54

Conform legislației în vigoare, stimulente de risc primesc doar cadrele medicale care au lucrat pe secții de covid pe perioada stării de urgență, astfel încât nemulțumirile nu aveau însă cum să nu apară.

Starea de urgență din România s-a încheiat oficial pe 15 mai, însă asta nu înseamnă că epidemia de coronavirus a dispărut. Acesta este mesajul pe care îl auzim de la autorități de mai bine de o săptămână. Cetățenii trebuie să continue să se protejeze pentru că virusul nu a fost încă extirpat. În continuare avem în spitalele din România pacienți diagnosticați cu Covid-19, iar cadrele medicale sunt în continuare expuse riscului infectării.

Bonificații pentru cadrele medicale, doar pe perioada stării de urgență

Guvernul a găsit însă o soluție pentru personalul medical implicat în lupta cu coronavirusul și a întocmit o Ordonanță de Urgență care prevede aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene.

Astfel, conform Ordonanței care a fost deja publicată în Monitorul Oficial, cadrele medicale din linia întâi care lucrează în mod direct cu pacienții confirmați cu noul coronavirus vor primi în un stimulent financiar de risc în valoare de 2 500 de lei.

„Se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună, pe perioada stării de urgență, din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri între unități ale administrației publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu această destinație, prin ordonatorul principal de credite”, se arată la articolul opt al Ordonanței.

Citește AICI mai multe detalii revoltătoare.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult