VIDEO | Înfricoșător! Ce se ascunde în saltelele din camerele de hotel

Publicat: 15/11/2022 | 22:58

O angajată a unui hotel a dezvăluit, în cadrul unui filmuleț, ce se ascunde sub așternuturile din camerele de hotel. Te va înspăimânta ceea ce vei afla.

O manageră de hotel a dezvăluit care este spaima hotelierilor, dar și a oaspeților. Este vorba despre ploșnițele de pat. Acestea sunt periculoase pentru că se răspândesc ușor și pentru că trăiesc doar în saltele, paturi de lemn, în prize sau chiar în bagaje.

„Care este teroarea noastră, a hotelierilor și ar trebui să fie și a oaspeților care se cazează într-o cameră de hotel? Ei bine, ploșnițele. Sunt niște insecte foarte rezistente care se hrănesc exclusiv cu sânge, ajung la maturitate foarte repede și din păcate, trăiesc fără sursă de hrană aproape un an de zile. Odată cu explozia turismului, acestea au devenit, din nou foarte întâlnite, mai ales în hoteluri, vasele de croazieră, în avioane, dar și în locuințele proprii, pentru că ele călătoresc cu bagajul nostru, odată cu noi ”, a explicat Cristina Huzum, manager de hotel.

Cum arată ploșnițele de pat / (sursă foto: captură video)

(CITEȘTE ȘI: Alimentele care te scapă de muște și gândaci. Așa scapi rapid de insectele nedorite)

Cum verificăm dacă avem ploșnițe

Tot Cristina a spus cum trebuie să verificăm dacă avem ploșnițe și cum arată ciupiturile acestora.

„Ciupiturile de ploșnițe au, de obicei,  forme geometrice, provoacă mâncărimi sau alergii, dar nu se cunoaște că ar transmite vreo boală. Camera care are bed bags (n.r. ploșnite) intră automat în carantină și nu mai poate fi folosită până la o lună. De cele mai multe ori, toate lucrurile din acea cameră se ard. 

Bineînțeles că, acestea dispar doar cu chimicale și mai nou, la temperaturi foarte-foarte ridicate. Se verifică cel mai bine la saltea, pentru că lasă niște urme, dar le place lemnul și s-ar putea să le găsiți și în plinte, în prize, sau chiar în tapetul dezlipit”, a mai spus aceasta.

Ce trebuie să mai știi despre ploșnițele de pat

Insecta este atrasă de dioxidul de carbon și de căldura pe care o emit oamenii cu precădere în timpul somnului. De obicei poate fi observată noaptea, atunci când nu este lumină, moment în care va ieși din ascunzișuri să se hrănească.

Durata medie de viață a unei ploșnițe este de aproximativ 12 luni, dar durata de viață este influențată și de temperatura ambientală în care insecta se dezvoltă. Insectele care se dezvoltă în medii mai răcoroase (10-20 grade celsius) au tendința de a trăi mai mult, până la 14-15 luni, ciclul de dezvoltare biologic fiind astfel încetinit de temperatura ambientală a mediului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This browser does not support the video element.