VIDEO Roxana Ciuhulescu a trait aventura vietii ei! Nu o sa-ti vina sa crezi ce nebunie a fost in stare sa faca vedeta

De: Cancan
Publicat: 02/08/2013 | 20:52

Pasionata de mica de tainele armatei, Roxana s-a implicat de-a lungul timpului in tot soiul de actiuni potrivite mai degraba barbatilor. „De cand eram pustoaica am visat la o cariera militara. Nu s-a intimplat din varii motive insa sufletul meu va ramane mereu alaturi de militari. De-a lungul timpului am participat la mai multe actiuni alaturi de militari, am devenit prima femeie care a zburat civil cu MiG21LanceR, am fost in vizita de documentare in Afganistan, am efectuat scufundari reale alaturi de scafandrii de mare adancime in cadrul concursului Romanian Diving Award. De 13 ani de cand prezint emisiunea ProMotor am participat la actiunile Politiei Militare, SMURD, Pompieri, Descarcerari, SIAS si de la fiecare am invatat cate ceva.”, a mentionat vedeta pe blogul personal.

Saptamana trecuta, in portul Constanta, prezentatoarea emisiunii ProMotor a sarit dintr-un elicopter in Marea Negra, unde s-a dus in jos 3-4 metri, dupa cum a marturisit. „Am avut parte de o experienta inedita si totodata superba, o experienta pe care sper ca o sa am sansa s-o repet. Scafandrii de lupta sunt o divizie de care nu se vorbeste prea mult, ei sunt militari certificati NATO si au o vasta experienta in teatrele de lupta (Afganistan, Iraq, Africa, Kosovo sau Golful Persic).

 

Langa Portul Constanta, pe o insulita, scafandrii de lupta se antreneaza aproape zilnic. Sunt tacuti si profesionisti…probabil defect profesional, deoarece lumea subacvatica este asimilata cu lumea tacerii. Pot opera in toate mediile, terestru, aerian si acvatic, sunt pregatiti pentru orice: lupta antiterorista, neutralizarea mecanismelor explozive de orice natura, salvarea de vieti omenesti. A fost prima data cand am facut un asemenea antrenament si la final am avut surpriza sa aflu ca sunt prima persoana civila care a participat la antrenament alaturi de ei. Ce am facut acolo? Fast rope (coborare libera pe funie din elicopter), rapel (coborare controlata pe coarda din elicopter) si salt liber in mare (fara echipament) de la diferite inaltimi. Au avut incredere in mine pentru ca nu era prima data cand faceam o scufundare, in ultimii 10 ani am luat 3 licente de scafandru (ultima este rescue diver) cu multiple scufundari la activ si mai mult decat atat, am mai facut si rapel insa nu la gradul acesta de dificultate.

Lipsa fricii nu este semnul curajului. ci al idioteniei. Curajul inseamna sa-ti cunosti teama si sa ti-o invingi. Recunosc ca mi-a fost teama insa am reusit s-o inving. Eram in elicopter, pregatita de saltul liber in mare si simteam ca nu pot, ca n-am suficient curaj insa cineva imi striga “ Roxana poti, esti suficient de puternica si poti”. M-am asezat pe marginea elicopterului si asa cum am fost instruita am sarit drept, fara sa ma uit in jos. M-am dus vreo 3-4 m la fund, apoi am iesit. Imediat ce am revenit la suprafata am fost imbratisata de Adrian Ontica, comandantul Grupului Scafandri de Lupta EOD (Explosive Ordonance Disposal), cel care imi oferise primele informatii, imi daduse curaj in elicopter si care facuse saltul imediat dupa mine. Sentimentul pe care l-am trait dupa salt nu-l pot compara cu nimic, nici daca mi-ar fi daruit cineva un Ferrari nu m-as fi bucurat atat cat m-am bucurat ca am reusit saltul. Baieti, sunteti minunati si va multumesc ca m-ati “adoptat” in echipa voastra, alaturi de voi m-am autodepasit! Nu a fost usor insa “daca ar fi usor, oricine ar face asta”, asta este motto-ul scafandrilor de lupta si iata ca este adevarat.”, a conchis Roxana.

L.C