Vrei ajutor social? Fii gata sa muncesti in folosul comunitatii

De: Cancan
Publicat: 25/03/2011 | 00:00
HARNICI. Ingrijirea spatiilor verzi este principala grija a beneficiarilor indemnizatiei

Primariile au trecut deja la aplicarea noilor reglementari ale Guvernului. De exemplu, in Capitala, in sectorul 2 sunt inregistrate 60 de persoane cu astfel de nevoi care se ocupa de intretinerea si ingrijirea parcurilor. Asadar, in cazul in care faci parte din categoria celor a caror existenta depinde de indemnizatia sociala si obtii un venit minim garantat, este bine sa stii ca vei beneficia de ajutor din partea statului daca vei aduna ambalajele aruncate pe jos, vei strange crengile uscate, vei matura aleile si vei goli cosurile de gunoi din spatiile de recreere, vei sadi flori, vei taia iarba, vei planta puieti si vei toaleta copacii. De asemenea, in calitate de asistat social, la solicitarea primariei locale ai putea fi pus sa mentii curatenia in piete, pe stadioane, sa ingrijesti spatiile verzi din curtea gradinitelor, scolilor si a centrelor de plasament. Nici pe timp de iarna nu vei scapa de lucrul in folosul comunitatii: vei fi scos la deszapezirea aleilor si vei imprastia materiale antiderapante. Si asta pentru o alocatie cu ajutorul careia abia daca vei reusi sa-ti acoperi cheltuielile de intretinere a locuintei. Iata cati bani poti sa primesti Daca esti o persoana singura – 125 de lei Daca provii dintr-o familie formata din 2 persoane ? 225 de lei Daca provii dintr-o familie formata din 3 persoane ? 313 lei Daca provii dintr-o familie formata din 4 persoane ? 390 de lei Daca provii dintr-o familie formata din 5 persoane ? 462 de lei

Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa intri in posesia banilor

Sa fii o persoana singura sau sa faci parte dintr-o familie ale carei venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat;Sa fii cetatean roman, strain sau apatrid cu domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;Sa nu ai locuinta sau sa traiesti intr-un adapost improvizat.

Uite ce acte iti trebuie

– Cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului social;- Acte care fac dovada componentei familiei: certificat de casatorie, carte de identitate, certificat de deces (dupa caz);- Talon de somaj;- Talon de alocatie de stat daca ai un copil prescolar;- Adeverinta de elev in cazul copilului scolar, din care sa reiasa ca beneficiaza de alocatie de stat si bursa;- Hotarare de adoptie, incredintare sau plasament (dupa caz);- Talon de pensie si decizia de pensie (dupa caz);- Actul doveditor privind proprietatea, contract de inchiriere a locuintei etc. (dupa caz);- Certificat medical privind incapacitatea de munca (dupa caz);- Decizie pentru pierderea capacitatii de munca – gradul I sau II de invaliditate (dupa caz);- Adeverinta de salariu pentru luna anterioara depunerii cererii de ajutor social;- Actul din care sa rezulte ca ai calitatea de tutore sau curator (dupa caz);- Acte care dovedesc incadrarea in categoria persoanelor cu handicap (dupa caz);- Certificat de venituri eliberat de Administratia Finantelor Publice, din care sa reiasa daca obtii venituri din activitati pe cont propriu;- Adeverinta de la Registrul Agricol (dupa caz);- Daca esti apt de munca, dar nu realizezi venituri, trebuie sa prezinti dovada faptului ca esti in evidenta Agentiei Teritoriale pentru Ocuparea Fortei de Munca;- Certificat de rol fiscal, eliberat de Serviciul Public de Finante Publice Locale (dupa caz);Toate aceste acte trebuie sa le depui la primaria de care apartii. Este bine sa stii insa, ca in vederea acordarii acestui ajutor, vei fi supus unei anchete sociale.