YouTube, decizie importantă pentru utilizatori. Ce schimbări vor apărea pe platformă

Publicat: 03/11/2023 | 23:55

Vești importante pentru utilizatorii platformei YouTube. Vizați sunt adolescenții care pot fi influențați într-un mod negativ de conținuturile care idealizează anumite standarde corporale sau de frumusețe. Care este planul gigantului Google. 

Joi, 2 octombrie 2023, într-un comunicat al serviciului Google, utilizatorii platformei au fost informați de restricționarea videoclipurilor sau reclamelor care ar putea avea un impact negativ asupra celor mai vulnerabili utilizatori. Printre ei se află adolescenții și copiii.

Citește și: SCANDAL ÎN AVION CU EVA, FATA LUI CĂTĂLIN MĂRUȚĂ ȘI A ANDREI. TÂNĂRA VEDETĂ DE PE TIKTOK A ACCEPTAT CU GREU SĂ-I CEDEZE LOCUL FRATELUI SĂU

Ce restricții vor exista pe platforma YouTube

Inițiativă vine după ce 40 de state din America au intentat procese companiei Meta, acuzând că Facebook și Instagram promovează conținut ce ar putea afecta gândirea și dezvoltarea tinereilor. Acuzații similare au fost și împotriva platformei TikTok, care se află pe o pantă ascendentă în rândul celor mai folosite aplicații.

”Videoclipurile care compară caracteristici fizice şi le idealizează pe unele în detrimentul altora, care idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăţi corporale nu vor mai fi sugerate în mod repetat adolescenţilor, mai întâi în SUA şi apoi în alte ţări, anul viitor.”, se arată într-un comunicat al serviciului Google

”Adolescenții sunt mai predispuși decât adulții”

James  Beser, unul dintre reprezentanții platformei, susține că adolescenții sunt cea mai predispusă categorie de utilizatori să își formeze o imagine eronată față de propria persoană, mai ales atunci când li se arată mesaje repetate despre standardele ideale.

Citește și: DUPĂ VIRALUL TOAMNEI, CÂND ADRIAN MINUNE A FOST PRĂDAT DE UN COPIL LA CONCERT, FIICA LUI FACE DEZVĂLUIRI SUCULENTE! ȘI CARMEN A FURAT: ”MI SE PĂREA COOL!”

”Adolescenţii sunt mai predispuşi decât adulţii să îşi formeze o imagine negativă de sine atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conţinutul pe care îl consumă online”, a recunoscut James Beser, unul dintre responsabilii platformei.

Totodată, reprezentanții platformei au de gând să creeze o modalitate prin care utilizatorii cu vârsta de sub 18 ani să primească atenționări și averizări în legătură cu durata petrecută în fața ecranului.

Vivek Murthy, medic chirurg în Statele Unite ale Americii, avertizează populația asupra efectelor negative pe care platformele de socializare le au în dezvoltarea sănătoasă a creierului unui copil sau al unui adolescent.