Zilele Bucureștiului 2019. Programul și concertele pregătite de primărie

Publicat: 18/09/2019 | 07:00
Zilele Bucurestiului 2019. Doua zile de sarbatoare

Zilele Bucureștiului 2019 vor fi sărbătorite în weekend-ul 21 – 22 septembrie. Află ce evenimente va organiza Primăria București pentru a aniversa 560 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei. 

Toate evenimentele și concertele organizate cu pentru Zilele Bucureștiului 2019 vor fi gratuite, iar bucureștenii, precum și turiști veniți în Capitală cu această ocazie, se vor putea bucura din plin de ele, pe parcursul celor două zile de sărbătoare.

Zilele Bucureștiului 2019 program

În acest weekend, bulevardul Unirii – tronsonul cu fântâni, cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei – se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă ce va fi intitulată iCeleBrate my City.  Bucureştenii şi turiştii vor fi întâmpinaţi, sâmbătă și duminică, începând cu ora 10,00, cu o serie de activităţi stradale pentru toate vârstele, ateliere creative şi momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant şi animaţie de stradă, zeci de artişti costumaţi de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made şi de artizanat, dar şi multe alte surprize.

Zilele Bucureștiului 2019 evenimente

Bucharest Food Festival – Street Edition

Sărbătoarea oraşului aduce în stradă şi bucătăria urbană, prin Bucharest Food Festival – Street Edition. Cele mai apreciate preparate culinare internaţionale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialităţi, după cum promit organizatorii.

iMapp Bucharest

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției. Cele 8 echipe finaliste vor crea lucrări de 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”, încercând să impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet și lumină, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului.

Cele 8 echipe care își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului sunt:

  • Antaless Visual Design (câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia),
  • George Berlin Studios (câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.),
  • 404.Zero (câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania),
  • Mojo STUDIO (câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina),
  • Marco Morgese (câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania),
  • Michele Pusceddu (câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria),
  • René și Andrzej (câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România)
  • Mindscape Studio (câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

Echipele finaliste vor crea lucrări de 3D video mapping cu durată de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiți lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”.

Zilele Bucureștiului 2019 concerte

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin două concerte : SCHILLER și Waldeck.

  • SCHILLER.  Cel mai cunoscut artist de muzică electronică din Germania, apreciat de public pentru piese precum ”I Feel You”, ”A Beautiful Day” și ”Smile” va concerta la iMapp Bucharest 2019, înaintea show-ului de video mapping.
  • Waldeck. Trupa vieneză a muzicianului Klaus Waldeck va susține, în deschiderea lui SCHILLER, un concert live de excepție, cu accente Electro Swing. Cunoscută pentru hituri precum ”Memories”, ”Make my Day” și ”Addicted”, Waldeck va da startul distracției la iMapp Bucharest 2019.

560 de ani de la atestarea istorică a Bucureștiului

Zilele Bucureștiului 2019 marchează 560 de ani de la prima referire a Capitalei. Acest lucru se făcea la 20 septembrie 1459, într-un document prin care domnitorul Vlad Ţepeş confirmă o donaţie făcută unor mici feudali. Conform tradiţiei, întemeierea oraşului s-a realizat în vremea lui Bucur, pe care unii îl cred cioban, alţii pescar, boier sau haiduc. Săpăturile arheologice au descoperit aici urme de existenţă încă din epoca paleolitică, dar şi obiecte aparţinând culturilor Dudeşti, Boian. Bucureştiul devine capitala Ţării Româneşti după 200 de ani de la atestare, în 1659, în timpul domniei lui Gheorghe Ghica. Iar peste alţi 200 de ani, în 1859, capitală a României, în timpul domnului Alexandru Ioan Cuza.

Citește și: GARA DE NORD DIN BUCUREȘTI INTRĂ ÎN MODERNIZARE DIN OCTOMBRIE. LUCRĂRILE VOR DURA DOI ANI