Dramă. A murit Florin Faifer, critic, istoric literar și profesor al Universității de Arte “George Enescu” din Iași

Publicat: 07/07/2020 | 10:10

Lumea culturii este în doliu. Florin Faifer, critic și istoric literar și, în același timp, unul dintre cei mai prestigioși profesori ai Universității de Arte “George Enescu” din Iași a încetat din viață. De-a lungul vieții, acesta a îndrumat mii de tineri pe drumul actoriei.

VEZI AICI: A MURIT COSTIN MĂRCULESCU. ACTORUL A FOST GĂSIT MORT ÎN CADĂ, ÎN STARE DE PUTREFACȚIE

La scurt timp după deces, reprezentanții Facultatății de Teatru Iasi au postat un mesaj emoționant în momemora maestrului. Bărbatul a murit la vârsta de 77 de ani.

S-a stins din viață profesorul Florin Faifer, unul dintre intelectualii de marcă ai Iașului ce a contribuit decisiv la dezvoltarea Facultății ieșene de Teatru. A ținut aici cursuri de remarcabilă alonjă academică, precum Antropologie teatrală, Istoria Teatrului Universal, Istoria Teatrului Românesc. A avut o contribuție hotărâtoare la înființarea Școlii Doctorale de Teatru, în cadrul căreia a activat vreme îndelungată ca profesor conducător de doctorate. De numele său se leagă faimoasele cursuri doctorale de Istorie a criticii teatrale românești și Receptare critică a spectacolului”, este o primă parte a mesajului.

BREAKING NEWS. Doi deputați PSD, scandal la un fast food din București pentru că au refuzat să își pună măștile: „Noi vă plătim salariile! Nu meritați să purtați haina statului!”

Elogii la adresa lui Florin Faifer

Finețea abordărilor, harul pedagogic, cultul pentru subtilitate, umorul atât de special, ironia înaltă – toate acestea îl păstrează pe Florin Faifer în memoria academică românească drept unul dintre profesorii de autentică vocație. Alături de alți mari dispăruți, precum Ștefan Oprea sau Bogdan Ulmu, Florin Faifer este de neînlocuit.

NU RATA: A MURIT ACTORUL FLORIN PREDUNĂ! A JUCAT PESTE 180 DE ROLURI

Odihniți-vă în pace, domnule Profesor!”, se arată în încheierea mesajului postat de Facultatea de Teatru Iași pe Facebook.

Răzvan Scarlat
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. ... citește mai mult