4 motive pentru care te îngrași din senin. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Publicat: 05/08/2022 | 15:54
Dietă. Sursă foto: Pixabay

Slăbești sau te îngrași fără să-ți impui? Specialiștii atrag atenția supra unor probleme de sănătate cu care te-ai putea confrunta. Iată despre ce este vorba!

Fie că ai luat câteva kilograme în plus ori ai slăbit fără să-ți propui, corpul este destul de inteligent încât să trangă semnale de alarmă. Atunci când ceva nu este în regulă,  consultul unui medic specializat este cea mai bună variantă de a afla de ce au loc aceste schimbări în organismul tău.

Iată 4 posibile motive pentru care apar fluctuațiile de greutate.

Boli autoimune care duc la fluctuații de greutate

Diabetul de tip 1 Cei mai mulți pacienți care suferă de această boală se confruntă cu scăderi nejustificate de greutate.

Vezi și: DIETA CU MORCOVI | CE TREBUIE SĂ MÂNÂNCI EXACT, ÎN FIECARE ZI, CA SĂ SLĂBEȘTI 10 KILOGRAME ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Artrita reumatoidă Medicamentele folosite în această afecțiune pot duce la creșterea în greutate din senin. Aceste pot favoriza retenția de apă, umflarea picioarelor și durerile musculare. Din cauza acestor efecte adverse, bolnavii de artrită reumatoidă se află în imposibilitatea de a putea face efort fizic, ceea ce duce la acumularea de kilograme.

Specialiștii recomandă mersul pe jos timp de 15-30 de minute pentru a putea face față schimbărilor apărute în organism.

Boala celiacă – În cazul acetei boli, sistemul imunitar atacă celulele de la nivelul intestinului, motiv pentru care apar simptome precum balonare, dureri de cap, anemie, diaree, crampe.

Persoanele care suferă de boala celiacă se pot confrunta cu pierderi în greutate.

Citește și: DIETA OMULUI ZGÂRCIT | CUM POȚI SLĂBI CU DOAR 50 DE LEI PE SĂPTĂMÂNĂ

Afecțiuni tiroidiene – Problemele cu glanda tiroidă pot avea manifestări multiple, atât pierderea în greutate cât și îngrășarea.

Hipotiroidismul apare atunci când metabolismul încetinește. Creșterea în greutate este inevitabilă, dar și dureri de cap, depresie, constipație.

Hipertiroidismul este opusul glandei leneșe. Metabolismul accelerează și duce la scăderea în greutate, chiar dacă mănânci cantități mari de mâncare.