Abia acum s-a aflat! Proprietarul Metro se află la izolare! A fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 încă de pe 12 martie

Publicat: 30/03/2020 | 20:42

Și miliardarii sunt atinși de ”virusul ucigaș”! Pe 12 martie, Daniel Kretinsky, cehul care controlează lanţul de retail Metro şi postul de radio Europa FM, a fost diagnosticat cu virusul COVID-19. A intrat în izolare chiar din acel moment.

El avea să dezvăluie că nu a prezentat simptome specific coronavirusului, ci, mai degrabă, a crezut că este lovit de o ușoară răceală. Astfel, s-a autoizolat și își conduce afacerea de la distanță. Dar muncește cel puțin 12 ore pe zi, relatează Ziarul Financiar.

DOCTORUL ADRIAN STREINU-CERCEL, DETALII DESPRE CUM SE VA DESFĂȘURA TESTAREA PENTRU CORONAVIRUS ÎN BUCUREŞTI?

Kretinsky controlează conglomeratul ceh din domeniul energiei cunoscut drept EPH, care valorează circa 7,8 miliarde dolari. El spune că lovitura primită de piaţa de energie în criza COVID-19 nu este una fatală. Cu toate acestea, el consideră că businessurile media sunt într-o poziţie mai dificilă, în special segmentul print, întrucât duc lipsă de venituri din reclame.

Specialiștii au cuvântul: cum se recunoaște coronavirusul

Specialiștii au răspuns la cele mai mari curiozități legate de Covid-19, explicând ce se întâmplă în corpul unei persoane infectate. La început, simptome ușoare, apoi, coronavirusul poate acționa violent, afectând chiar funcțiile vitale. Coronavirusul este confundat, de multe ori, cu o răceală banală.

CONDIŢII MIZERE ÎNTR-UN CENTRU DE CARANTINĂ DIN CALAFAT! IMAGINILE I-AU ŞOCAT PE OAMENI ŞI AU LUAT O DECIZIE DRASTICĂ

Specialiștii au mai dezvăluit că majoritatea cazurilor sunt ușoare și vindecabile, în timp ce 14 % reprezintă cazurile  grave, iar 6% cel al cazurilor critice.

„La început, ați putea crede că este o simplă răceală. Și ar putea fi. Dar COVID 19 ar putea erupe. Iată ceea ce ar trebui să știi: potrivit World Health Organization – China, 80% din cazurile confirmate în laborator au fost ușoare spre moderat. 14% au fost cazuri grave, iar 6% sunt cazuri critice. Pentru a fi foarte clar: un caz cu simptome ușoare nu este comparabil cu un caz de gripă ușoară. Simptomele sunt destul de grave. Cazurile severe se confruntă cu nevoia de oxigen suplimentar, iar cazurile critice se confruntă cu probleme respiratorii și cu cedarea unor organe vitale. Simptomele, tratamentul și evoluția bolii variază de la pacient la pacient. Cum arată, așadar, infectarea cu coronavirus în funcție de gradul de evoluție al bolii? Ar putea dura între două și 14 zile de la expunerea la virus până la manifestarea primelor simptome. La început ar putea părea o răceală sau gripă obișnuită. Numeroși pacienți fac febră. The World Health Organization – China a ajuns la concluzia că 88% din cazurile de infecție cu coronavirus au făcut febră”, susțin specialiștii, potrivit presei internaționale.

De asemenea, specialiștii mai menționează faptul că persoanele infectate cu coronavirus pot manifesta și altfel de simptome, de la crampe abdominale, la diaree, disconfort abdominal, stări de vomă și pot apărea și stări precum oboseală, dureri de cap sau nas înfundat.

ASISTENTA ȘI BĂIEȚELUL EI AU SCĂPAT DIN FOCARUL DE LA SUCEAVA ȘI AȘTEAPTĂ O MINUNE, LA IZOLARE: ”POATE MÂINE…” + RĂSPUNSUL ULUITOR DE LA ”SPITALUL MORȚII”: ”SUNTEȚI PE CONT PROPRIU!”

“Un alt studiu arată că doar 44% din pacienți au prezentat simptome de febră la internarea în spital, iar 89% au făcut în cele din urmă febră. Au existat însă cazuri care au prezentat simptome gastrointestinale: diaree, vomă, disconfort abdominal, simptome prezentate cu câteva zile înainte de problemele respiratorii. Covid-19 este totuși o boală care generează probleme respiratorii. Asta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, problemele încep și se sfârșesc la plămâni. În primele zile ale infecției, virusul invadează celulele pulmonare. În mod special, acest lucru poate duce la distrugerea cililor, care protejează fluxul de aer de mucus și secreții. Celulele mor, astfel că scade capacitatea corpului de a se proteja de secreții pe trahee și plămâni. Inflamarea căilor respiratorii generează un cerc vicios, care nu se oprește până când niciun țesut nu rămâne neafectat. Această inflamare explică de ce o tuse seacă este cel mai răspândit simptom de coronavirus. Așa se explică și problemele de respirație și producția de secreții. Alte simptome ce pot apărea în această perioadă sunt oboseala, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare sau nas înfundat”, mai zic specialiștii.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult