Condiţii mizere într-un centru de carantină din Calafat! Imaginile i-au şocat pe oameni şi au luat o decizie drastică

Publicat: 30/03/2020 | 20:20

Într-un centru de carantină din Calafat, condiţiile sunt mizere. Oamenii care au fost aduşi aici încă de ieri au fost şocaţi când au văzut în ce camere trebuie să trăiască în următoarele zile. Ca să nu se îmbolnăvească, ei au luat o decizie drastică şi au cerut să fie ajutaţi.

Citeşte şi: Medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți de noul coronavirus avertizează: “Virusul se poate lua și din aer”

Condiţii mizere într-un centru de carantină din Calafat

Ieri, mai multe persoane din Craiova au fost plasate în carantină într-un centru situat în Calafat, însă, condițiile găsite aici sunt greu de îndurat… În imaginile surprinse se pot observa perne și saltele mizerabile, pereţi cu igrasie şi zeci de muște moarte pe gresia nespălată de multă vreme.

Află şi: DOLIU ÎN LUMEA CREȘTINĂ. Înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe, răpus de coronavirus: A fost infectat în timp ce oficia slujbele în eparhia sa 

“Bună ziua. Pe strada Bateria Mircea, suntem în carantină și suntem disperați din cauza igienei și lipsei de condiții cum ar fi apa caldă și căldura. Nu ne oferă mănuși, dezinfectant, măști și, de aceea, am refuzat să intrăm în clădirea carantinei și dormin în curte, în masini!”, se plâng oamenii.

Din nefericire, bilanţul victimelor răpuse de coronavirus în România a crescut iar! În seara aceasta, cu puţin înainte de ora 20:00, autorităţile au anunţat câţi oameni au pierdut lupta la viaţă în faţa virusului virusului ucigaş din China.

Nu rata: Loredana Groza, două donaţii pentru cadrele medicale din Oneşti care luptă în războiul cu noul coronavirus

După câte zile apar simptomele COVID-19

Cercetătorii au stabilit după câte zile apar simptomele coronavirusului: în medie, e nevoie de cinci zile până când cineva care a contactat COVID-19 să manifeste simptomele. Profesorul Justin Lessler, de la școala de sănătate publică ce aparține Spitalului Johns Hopkins și cel care a cordoonat studiul, a spus că aceste rezultate sunt cele mai rapide de până acum și se bazează pe cercetarea a 181 de cazuri, relatează digi24.ro.

Citeşte şi: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Potrivit cercetătorilor, oricine este asimptomatic după 12 zile este improbabil să mai prezinte simptome, însă oamenii sunt sfătuiți ca, dacă sunt suspiciuni că au virusul ucigaş din China, să se izoleze pentru o perioadă de 14 zile pentru a evita posibilitatea de răspândire. Oamenii de știință au precizat însă că încă mai sunt multe informații de aflat despre COVID-19. Virusul mortal provoacă febră, tuse și probleme de respirație și deja a infectat 752,854 de oameni din întreaga lume, relatează worldometers.info/coronavirus. Alţi 36,230 au pierit după ce au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), potrivit celor mai noi informaţii care au fost oferite în această seară, puţin după ora 20:00.

Citește și...