Alertă de infectare cu COVID-19, într-un tren CFR! Pasagerii au stat înghesuiți și nu s-au respectat normele de distanțare

Publicat: 23/05/2020 | 22:15

Deși suntem în plină pandemie de coronavirus, într-un tren regio al CFR cu ruta Brașov – București au fost surprinse astăzi imagini șocante. Călătorii au stat înghesuiți și nu s-a respectat nicio normă de distanțare, pericolul de infectare cu COVID-19 fiind unul uriaș. 

Un tren regio CFR cu ruta Brașov – București a fost plin în această seară, iar călătorii s-au înghesuit, nerespectând normele de distanțare socială. Deși există riscul contaminării cu virusul SARS-CoV-2, aceștia s-au poziționat pe scaune unul lângă celălalt, fără să le pese de infectare și de faptul că trebuie să respecte măsurile de distanțare socială.

Tranul s-a aglomerat în zonele montane

În zonele montane, din stații au urcat numeroase grupuri de oameni, care au aglomerat trenul regio. Mai mult, potrivit informațiilor oferite de digi24.ro, în momentul în care controlorul a venit pentru verificarea biletelor, nu le-a atras atenția călătorilor sub nicio formă și nici nu i-a sfătuit să stea mai distanțați.

CITEȘTE ȘI – CONFLICT ÎN GUVERN PE TEMA PURTĂRII MĂȘTILOR DE PROTECȚIE. PREMIERUL ORBAN NU AR FI DE ACORD CU EXCEPȚIILE LUI NELU TĂTARU

Din păcate, foarte mulți călători nu purtau nici măcar mască sau mănuși de protecție, ceea ce ar duce la o probabilitate mai mare de infectare cu noul coronavirus.

Ce amenzi riscă cetățenii care nu poartă mască de protecție

În funcţie de comportamentul respectivei persoane, agentul poate da şi avertisment, în conformitate cu prevederile OG 2/2001. În schimb, dacă va face scandal şi nu va vrea să se legitimeze, spre exemplu, poliţistul va putea invoca circumstanţe agravante şi va putea aplica chiar maximul legal, respectiv suma de 2.500 de lei.

După intrarea în vigoare a stării de alertă în România, masca de protecție este obligatorie în orice spațiu public închis. Însă, conform unui ordin aprobat, miercuri, de Ministrul Sănătății sunt admise unele excepții.

În funcție de evaluarea riscului efectuat de Medicina Muncii sau Medicina Școlară, după caz, pot exista unele excepții:

NU RATA – CUM POT FI REFOLOSITE MĂȘTILE DE PROTECȚIE: ”AR TREBUI SĂ AVEM…”

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani