Alertă de șobolani în Capitală! Ce spune directorul unei unități de învățământ: ”Situația este destul de dramatică”

Publicat: 03/08/2021 | 07:28

Este invazie de țânțari, căpușe și șobolani în anumite zone din Capitală. Recent, un director al unei unități de învățământ a susținut faptul că școlile nu sunt incluse în decizia Primăriei Capitalei în planul de deratizare.

Directorul unei unități de învățământ din Capitală a fost întrebat dacă există deratizare în subsolul școlii, pentru a nu exista situația în care să se ”trezească” cu șobolani. De cele mai multe ori, rozătoarele intră în anumite spații, mai ales de depozitare, pentru a căuta mâncare, apă și căldură. Șobolanii transmit boli foarte periculoase, precum: Hantavirusul, Coriomeningita Limfocitară, Leptospiroza, dar și Salmonella.

Directorul liceului a făcut o serie de precizări în legătură cu modul în care se încearcă combaterea rozătoarelor din Capitală, spunând că în urmă cu trei luni s-au adus cutii negre care seamănă cu capcanele pentru șobolani.

„Au fost aduse niște cutiuțe negre care probabil se vor fi niște capcane pentru șobolani, dar părerea mea este că sunt prea mici pentru a semăna specimene de șobolani.

Adică sunt cam pentru niște șoricei. Sunt puse în dreptul tomberoanelor de gunoi de afară din curtea școlii, la centrală câteva și avem o curte exterioară unde există o magazie unde cred că sunt și acolo vreo cinci. În interiorul lor se pune grâu din acela tratat dar până în momentul de față noi nu am văzut niciun șobolan prins acolo”, a spus directorul unei școli din București, scrie antena3.ro.

De asemenea, directorul școlii susține că sunt cu siguranță rozătoare în zona respectivă, mai ales că se află lângă parcul Cișmigiu din Capitală.

„Cu siguranță există, ceea ce mai văd și eu de la copiii care trimit fotografii și filmulețele pe care le postează lumea. Am o colegă care stă în Sectorul 1, este profesoară, și a venit de vreo două trei ori acasă cu căpușe. Şi-a scos cu penseta căpușa din picior. Situația este destul de dramatică și părerea mea este că este nevoie să se ia măsuri reale și cu eficiență nu să ne jucăm”, a mai spus directorul unității de învățământ.

Programul de deratizare al acestui an ar omite mai multe categorii de obiective, printre care și „clădiri aparținând instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB – subsol”, potrivit sursei citate.

sursă foto: Pixabay