Alertă medicală. Oamenii de știință au descoperit 6 tipuri noi de coronavirus la liliecii din Myanmar

Publicat: 11/04/2020 | 12:03
Alertă medicală. Oamenii de știință au descoperit 6 tipuri noi de coronavirus la liliecii din Myanmar

Încă nu a fost descoperit un vaccin care să poată lupta împotriva noului coronavirus, iar oamenii de știință au dat publicității o informație îngrijorătoare. Noi 6 tipuri de coronavirus au fost identificate la liliecii din Myanmar, iar acești viruși fac parte din aceeași familie SARS-CoV-2, la fel ca virusul COVID-19.

MSN a făcut publice aceste informații alarmante, iar cercetătorii au descoperit virușii noi în timp ce studiau liliecii din Myanmar. Studiul face parte dintr-un program finanțat de guvern, numit PREDICT, și are ca scop identificarea bolilor infecțioase care prezintă riscul de a ajunge de la animale la oameni. Potrivit sursei citate, noile tipuri de coronavirus au fost găsite la trei specii de lilieci:

Scotophilus heathii – unde a fost găsit PREDICT-CoV-90;

Chaerephon plicatus – care este gazdă ppentru PREDICT-CoV-47 și -82;

Hipposideros larvatus – care transportă PREDICT-CoV-92, -93 și -96.

(CITEȘTE ȘI: CRIZA CORONAVIRUSULUI. SAVANȚII DE LA OXFORD AU FĂCUT ANUNȚUL. CÂND VA FI GATA VACCINUL ANTI-COVID-19)

”Cele mai bune instrumente pe care le avem”

Unul dintre membrii acestei echipe de cercetare, Susan Murray, a declarat că cele mai multe tipuri de coronavirus nu sunt periculoase pentru om, dar prin identificarea de noi tipuri se poate ”investiga amenințarea potențială”.

Multe tipuri de coronavirus nu prezintă un risc pentru oameni, dar atunci când identificăm aceste boli la animale, la sursă, avem o oportunitate valoroasă de a investiga amenințarea potențială. Supravegherea vigilentă, cercetarea și educația sunt cele mai bune instrumente pe care le avem pentru a preveni pandemiile înainte ca acestea să apară”, a transmis cercetătoarea.

Iar Marc Valitutto – cercetător principal al studiului – consideră că interacțiunea oamenilor cu viața sălbatică e din ceea ce mai mare, iar riscurile sunt direct proporționale.

 „La nivel mondial, oamenii interacționează cu viața sălbatică cu o frecvență din ce în ce mai mare și cu cât înțelegem mai multe despre aceste virusuri la animale – ce le permite să se dezvolte și cum se răspândesc la alte specii – cu atât mai bine putem lucra pentru a reduce potențialul lor de pandemie”, a precizat acesta.

(VEZI ȘI AICI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNŢ DE ULTIMA ORĂ PENTRU ROMÂNI! GESTUL BANAL CARE ÎŢI SALVEAZĂ VIAŢA: „ESTE MAI IMPORTANT DECÂT SĂ PURTĂM MASCĂ”)