Alexandru Rafila, precizări despre vaccinul anti-COVID! „Este foarte posibil să nu se administreze doar într-o singură doză”

Publicat: 10/08/2020 | 13:09

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii la nivel global în lipsa unui vaccin. În prezent mai multe companii testează diverse variante de vaccin, iar unele dintre ele sunt în stadii avansate. România s-a înscris pe lista ţărilor care vor primi vaccin anti COVID-19, atunci când acesta va fi pus pe piaţă.

În momentul în care un vaccin anti-COVID o să fie lansat pe piață, România va beneficia de acesta. A fost deja realizată o precomanda de 10 milioane de doze, cantitate care va fi asigurată printr-un mecanism pus la punct de Comisia Europeană. (CITEȘTE ȘI: COMISARUL EUROPEAN PENTRU SĂNĂTATE ARE UN RĂSPUNS LA CEA MAI AȘTEPTATĂ ÎNTREBARE. CÂND VA FI GATA VACCINUL ANTI-COVID)

Conform spuselor lui Alexandru Rafila se pare că prioritate la vaccinare vor avea copiii şi persoanele în vârstă, personalul medical, dar şi cei care au şi alte boli asociate.

În prezent, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, iar 20 dintre ele au intrat în faze avansate de testare. Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a afirmat că un vaccin ar putea fi gata la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor.

Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID

Alexandru Rafila a făcut câteva precizări despre vaccinul ce urmează să fie lansat. Acesta a spus că cel mai probabil vaccinul va merge pe principiul administrării a două doze și o să fie disponibil la un preţ apropiat de preţul de producţie. (VEZI ȘI: REZULTATE PROMIȚĂTOARE PENTRU VACCINUL ANTI-COVID DEZVOLTAT DE COMPANIA MODERNA! TESTAREA PE MAIMUȚE A DEMONSTRAT CĂ ACESTA AR PROTEJA ORGANISMUL DE INFECTAREA CU NOU VIRUS)

„Este foarte posibil ca vaccinul să nu se administreze doar într-o singură doză, cele mai multe produse care se dezvoltă acum pleacă de la principiul administrării a două doze de vaccin.

Acest vaccin va fi disponibil probabil la un preţ apropiat de preţul de producţie.

Este bine că există o rezervare a unei cantităţi din partea UE, ştiu că s-au încheiat astfel de convenţii cu 2 sau 3 producători diferiţi.

Este vorba de tranşe, mai ales pentru vaccinuri, care sunt produse biologice, extrem de sensibile inclusiv la variaţiile de temperatură, trebuie asigurat lanţul de frig, atât în timpul transportului, cât şi al depozitării, al distribuţiei ulterioare. Cred că ar trebui să fim extrem de transparenţi în această strategie de comunicare legată de un potential produs vaccinal, oamenii trebuie să ştie că el este un produs sigur”, a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, potrivit  Mediafax.