Alimentele care te ajută la circulația periferică. Cei 4 nutrienți care nu trebuie să-ți lipsească din organism

Publicat: 22/05/2022 | 22:04
Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Există patru nutrienți care nu trebuie să îți lipsească din organism, în condițiile în care ai o circulație periferică deficitară. Află din articol, mai jos, care sunt alimentele care te ajută să ai o circulație bună a sângelui.

Există numeroase persoane care se confruntă cu o circulație periferică deficitară. Există mai multe semne care îți poate arăta că ai putea suferi de această problemă, și anume: furnicături, cârcei, amorțeală la nivelul membrelor, senzație de mâncărime pe piele, căderea părului, vindecarea greoaie a rănilor, senzația de frig, lipsa de energie, durerile de cap, dar și umflarea atât a mâinilor, cât și a picioarelor.

Vezi și DIETA CU LĂMÂIE ȘI PĂTRUNJEL VERDE | POȚI SLĂBI PATRU KILOGRAME ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ

Cei 4 nutrienți care nu trebuie să-ți lipsească din organism

Există, însă, patru nutrienți care nu trebuie să îți lipsească din organism, în condițiile în care ai o circulație periferică deficitară. În primul rând, alimentele care sunt bogate în fier. Acestea produc hemoglobină, iar lipsa fierului din organism poate provoca anemie. Fierul îl poți regăsi în carnea de vită, verdețuri cu frunze care au culoarea verde închis, mazăre, fasole, anghinare și conopidă.

Și alimentele bogate în cupru ajută organismul, mai ales pentru secreția de colagen și elastică. Acesta se regăsește atât în carnea de crab, scoici, midii, cât și în caju, fasole, migdale și cartofi.

Sursă foto: Pixabay

Citește și  DIETA CU AER | CEA MAI IEFTINĂ DIETĂ CU CARE POTI SĂ SLĂBEȘTI 13 KILOGRAME ÎN 7 SĂPTĂMÂNI

Pe de altă parte, organismul tău are nevoie și de Vitamina C. Alimentele care te pot ajuta sunt coacăzele, ardeiul roșu, ardeiul iute, cătina, măceșele, portocalele, broccoli, kiwi, roșiile, pepenele, dar și cimbrul.

De asemenea, organismul are nevoie și de alimente care conțin calciu. Printre acestea se numără: parmezanul, tofu, lapte, sardine, migdale, iaurt, smochine, pătrunjel, spanac, fasole, arată csid.ro.

Sursă foto: Pixabay