Anunț îmbucurător pentru elevi. Se dau 2500 de lei! Cum pot intra în posesia banilor

Publicat: 27/07/2022 | 10:17
Sursă foto: Pixabay

Este un anunț îmbucurător pentru o categorie de români! Aceștia vor avea posibilitatea de a intra în posesia sumei de 2500 de lei. A fost luată o hotărâre nouă în acest sens și banii urmează să fie oferiți acestor români.

Este o veste foarte bună pentru o categorie de români. Aceștia vor avea posiblitatea de a intra în posesia sumei de 2500 de lei. Este vorba despre elevii care au avut performanțe la Evaluarea Națională și la Bacalaureat din județul Vâlcea. Cei care au reușit să obțină media 10 anul acesta vor fi premiați de către Consiliul Județului Vâlcea. La finalul săptămânii trecute, o nouă hotărâre a fost adoptată, iar 18 elevi din județ vor beneficia de acest premiu în bani.

Vezi și BACALAUREAT 2022, SESIUNEA DE TOAMNĂ. TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE ÎNSCRIERE, CALENDAR ŞI PROBE. SE VA DA DIFERIT FAŢĂ DE CEL DIN VARĂ

În acest sens, 14 elevi care au avut media 10 la examenul maturității și 4 elevi care au obținut media generală 10 la Evaluarea Națională vor fi premiați. Spre finalul lunii iulie, de Ziua Imnului Național (29 iulie), elevii vor lua parte la un eveniment festiv din județul Vâlcea.

De asemenea, elevii de nota 10 vor primi premii și din partea municipalității Râmnicu Vâlcea. În acest sens 13 elevi, care sunt absolvenți de liceu, vor primi câte 5000 de lei, iar alți 4 elevi, absolvenți de gimnaziu, vor primi câte 3000 de lei din partea Pirmăriei Râmnicului Vâlcea, arată Capital.ro.

Vezi și CÂȚI LEI PRIMEȘTE PE ZI UN PROFESOR SUPRAVEGHETOR LA BACALAUREAT SAU LA EVALUAREA NAȚIONALĂ, ACUM, ÎN 2022

Schimbări la Bacalaureat. Ce a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu

În plus, elevii trebuie să știe faptul că Bacalaureatul se va schimba, tocmai pentru ca subiectele să fie calibrate pentru toți, indiferent de numărul de ore pe care îl fac la o materie, într-o săptămână. În acest sens, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că, practic, va fi o probă unică la BAC.

„Bacalaureatul ar urma să se aplice în 2027, după ce o generaţie întreagă va fi parcurs întreg ciclul învăţământului liceal. Dacă în toamna anului viitor vom reuşi să avem planuri-cadru noi, în care trunchiul comun să fie 50%, specializarea – 20% şi curricumul la decizia a şcolii să fie extins la 30%, trebuie să judecăm Bacalaureatul prin prisma planurilor-cadru care vor fi, nu prin prisma celor pe care le avem azi şi care sunt învechite de 15-20 ani.

La acea probă scrisă, pentru a asigura echitatea, ar urma să se verifice competenţele, nu cunoştinţele, la toate disciplinele din trunchiul comun, respectiv Limbă Română şi Matematică, într-o proporţie de cel puţin 40%, adăugăm Geografie şi Istorie până la 60%, după care venim cu Fizică, Chimie, Biologie într-o proporţie mai mică şi cu Economie sau o altă disciplină din socio-umane.

Aceste verificări ar urma să se facă la nivelul competenţelor de bază. Mai clar, dacă într-o şcoală vom avea o oră de matematică pe săptămână şi în altă şcoală trei ore sau patru, subiectele vor fi concepute aşa încât să fie calibrate pentru cei care fac o oră pe săptămână. Asta înseamnă că vom avea o probă unică de Bacalaureat”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citește și BACALAUREATUL SE SCHIMBĂ DIN TEMELII! CUM SE VA DA BAC-UL, DE FAPT? LA CE MATERII VOR FI TESTAŢI ELEVII DE CLASA A XII-A

Sursă foto: Pixabay