Anunțul cutremurător al cercetătorilor! Ce leziuni au dezvoltat mii de oameni confirmați pozitiv cu noul coronavirus în SUA

Publicat: 14/05/2020 | 16:32

Cercetătorii americani au făcut un anunț cutremurător după ce au încheiat un studiu în legătură cu boala mortală din China, care a răpus până acum sute de mii de vieți pe întreg mapamondul. Ei au dat publicității ce leziuni au dezvoltat mii de pacienți confirmați pozitiv cu noul coronavirus în SUA.

Citește și: Noul bilanț al victimelor care au contractat coronavirusul în România! Câți oameni au murit și câți sunt infectați cu boala rară din China

Studiu privind leziunile dezvoltate de mii de oameni confirmați pozitiv cu noul coronavirus în SUA

1.432.086 de oameni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în SUA, se arată într-un comunicat făcut public azi, în jurul orei 16:30. Tot astăzi, câțiva oameni de știință au anunțat la ce concluzii au ajuns în urma unei cercetări făcută în legătură cu pacienții care au COVID-19. Peste o treime dintre persoanele tratate pentru boala rară într-un mare sistem medical din New York au dezvoltat leziuni renale acute şi aproape 15% au necesitat dializă. Studiul a fost realizat de o echipă de la Northwell Health, cel mai importat furnizor de servicii medicale din statul New York.

“Am descoperit că dintre primii 5.449 de pacienţi admişi 36,6% au dezvoltat leziuni renale acute”, a declarat medicul Kenar Jhaveri, director asociat de nefrologie la Hofstra/Northwell din Great Neck, New York şi coautor al cercetării publicate în jurnalul Kidney International, relatează Agerpres.

Află și: BILANȚ. Numărul deceselor de COVID-19 începe să crească din nou în Spania

Conform specialiștilor, leziunile renale acute apar în momentul în care rinichii nu funcţionează suficient şi devin incapabili să filtreze reziduurile. Dintre pacienţii cu insuficienţă renală, 14,3% au necesitat dializă, a precizat Kenar Jhaveri într-o discuție telefonică.

Această cercetare este cea mai amplă efectuată până în prezent asupra leziunilor renale în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu SARS-CoV-2. Concluziile oamenilor de știință se pot dovedi utile, a subliniat doctorul Kenar Jhaveri, în condiţiile în care alte spitale se confruntă cu valuri noi de pacienţi diagnosticaţi cu boala cauzată de noul coronavirus, care a infectat peste 4,3 milioane de persoane şi a ucis peste 295.000 la nivel mondial.

Nu rata: Raed Arafat trage un semnal de alarmă: “Atenție, valul 2 de coronavirus poate veni și în vară!”

Mai multe grupuri au raportat creşterea numărului de cazuri de insuficienţă renală în rândul pacienţilor cu COVID-19. Kenar Jhaveri şi colegii săi au dorit să le cuantifice, pe baza informaţiilor medicale ale 5.449 pacienţi cu maladia rară apărută în China, spitalizaţi între 1 martie şi 5 aprilie. Ei au descoperit că insuficienţa renală s-a instalat de timpuriu. 37,3% dintre pacienţi au ajuns la spital cu insuficienţă renală sau au dezvoltat această problemă de sănătate în primele 24 de ore de la internare. În multe cazuri, insuficienţa renală a survenit în preajma momentului în care pacienţii aflaţi în stare gravă trebuiau să fie conectaţi la un ventilator, a mai spus specialistul american.

Dintre cei peste 1.000 de pacienţi care au necesitat conectarea la un ventilator, aproape 90% au dezvoltat leziuni renale acute. Un procent mult mai mare în comparaţie cu cel de 21,7% dintre cei 925 de pacienţi care au dezvoltat această problemă medicală dar nu au necesitat asistenţă respiratorie. Pacienţii foarte bolnavi dezvoltă deseori insuficienţă renală în timp ce afecţiunea de care suferă se agravează, a mai punctat Kenar Jhaveri.

“Nu este specific COVID-19. Este mai degrabă asociată cu gravitatea boli”, a mai explicat specialistul.

Descoperă și: “1 Day Sooner”, proiectul bizar prin care mii de oameni vor să fie infectați cu noul coronavirus, pentru a accelera procesul de dezvoltare a unu vaccin

Cu toate acestea, cunoaşterea proporţiei pacienţilor cu risc de a dezvolta această complicaţie ar putea ajuta spitalele în cadrul planurilor de dotare cu echipamente şi personal sanitar în vederea viitoarelor creşteri ale numărului de pacienţi infectaţi cu coronavirus, a subliniat cercetătorul Kenar Jhaveri.

La nivel mondial, sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2 aproape 4.500.00 de oameni, alți 299,418 au murit, iar medicii au reușit să-i vindece pe 1,678,306 dintre pacienți, potrivit unui bilanț oferit astăzi, în jurul orei 16:30.