Anunțul momentului în România! Se aplică noi reguli în ceea ce privește îngrijirea medicală la domiciliu

Publicat: 02/09/2022 | 17:43

Românii au primit o veste bună, după ce oficialii au luat în considerare impunerea unor schimbări pentru cei care vor avea nevoie de îngrijire la domiciliu. Decizia a intrat în vigoare de 3 zile, iar cetățenii par încântați de acest lucru.

După mai multe discuții intense, s-a ajuns la o concluzie în ceea ce privește îngrijirea cetățenilor români la domiciliu. Astfel, Guvernul României a descoperit cea mai bună cale de a-i ajuta pe toți cei care se află într-o asemenea situație neplăcută. Iată care sunt noile schimbări apărut și cine sunt cei care vor putea primi ajutorul medicilor chiar la ei acasă.

VEZI ȘI: ZÂMBET DE VEDETĂ: CUM SĂ ÎȚI ÎNGRIJEȘTI DANTURA, PENTRU A TE BUCURA DE O SĂNĂTATE ORALĂ IMPECABILĂ

Îngrijire medicală pentru români la domiciliul acestora

Decizia cu privire la noile metode de îngrijire la domiciliu a cetățenilor români a intrat în vigoare pe data de 31 august 2022. Astfel, Ministerul Sănătății a introdus noi servicii de îngrijire de care cei aflați în nevoie vor putea beneficia fără nicio problemă. Reglementările se aplică tuturor celor care prestează orice îngrijire medicală sau conexă la domiciliul pacientului.

Beneficiarii noilor condiții impuse vor fi persoanele care prezintă un grad mare de dependență sau care au afecțiuni acule/ cronice și nu se pot deplasa la medic pentru a se trata periodic. Totuși, aceștia vor primi îngrijiri la domiciliu din partea specialiștilor numai dacă medicul care îi tratează va decide acest lucru.

CITEȘTE ȘI: S-A DAT LEGE! E INTERZIS ÎN ROMÂNIA ȘI POȚI AJUNGE LA ÎNCHISOARE DACĂ FACI ASTA

Care sunt îngrijirile care pot fi acordate la domiciliul pacientului

  1. Evaluarea pacientului și stabilirea unui plan clar și detaliat împreună cu doctorul care a recomandat îngrijirea la domiciliu;
  2. Evaluarea pe etape: o dată pe lună sau o dată la 6 luni, în funcție de caz;
  3. Monitorizarea parametrilor fiziologici: temperatură, respirație, puls, tensiune arterială, diureză, scaun;
  4. Toaleta pacientului cu probleme medicale și/sau imobilizat: toaletă parțială, toaletă totală (la pat sau la baie, cu ajutorul dispozitivelor de susținere);
  5. Monitorizarea dializei peritoneale;
  6. Fizioterapia (doar procedurile care se pot efectua la domiciliu);
  7. Logopedia individuală;
  8. Examinare și evaluare psihologică;
  9. Alte servicii recomandate de medicul specialist sau de medicul de familie, aflate în competența furnizorului de îngrijiri la domiciliu.
Valentina Ene
Valentina Ene a ales să lucreze în presă din anul 2019, dar a cochetat cu lumea mondenă încă din liceu. Pasionată de showbiz, dar și de actualitate, s-a alăturat site-ului CANCAN.RO pentru a putea acoperi o paletă cât mai largă de subiecte. Valentina Ene este redactor la site-ul CANCAN.RO, ... citește mai mult