Autoritățile din București trag un semnal de alarmă: „Nu vă lăsați păcăliți”. Fenomenul care ia amploare din ce în ce mai tare

Publicat: 14/01/2023 | 22:09

Primăria Sectorului 6 din București anunță toți cetățenii să fie prudenți și vigilenți! Un fenomen a luat amploare în ultima perioadă, iar oamenii sunt păcăliți și astfel scot bani frumoși din buzunar. Iată despre ce e vorba.

Autoritățile din București atenționează cetățenii să nu mai ofere bani tuturor cerșetorilor de pe stradă, asta pentru că au fost identificați zilele trecute mulți escroci care pretind că sunt sărmani și au nevoie de ajutor. În acest sens, oamenilor le este milă și le oferă bani sau alte bunuri, din dorința de a ajuta. Din păcate, presupușii cerșetori au anumite metode care par credibile, însă totul este fals și profită de pe urma lor. Trebuie să fim prudenți și să verificăm dacă omul care ne iese în cale și ne cere ajutor, ascunde într-adevăr o poveste de viață reală și credibilă.

„Nu vă lăsați păcăliți! Este clar că îți este milă și ți se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în brațe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor.
Spune că are nevoie de bani pentru lapte! Tinzi să o crezi și-ți deschizi rapid portofelul. Asta o știu și ele prea bine!
Doar că în spatele unei situații ce pare a fi grea se ascunde de fapt o escrocherie.
Poliţia Locală Sector 6 a descoperit faptul că în brațele cerșetoarelor nu sunt bebeluși, ci păpuși din cârpe băgate în salopete de copil. Ca să pară real, le pun fular și mănuși, dar, de fapt, tot ghemotocul este plin de pleduri.
În fiecare zi le găsesc oamenii legii la semafoare. Ieri, au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6.
Săptămâna trecută, alta. Astăzi, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești.
Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei.
Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.
Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu același nume de familie și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeași faptă.
În total, în cursul anului 2022, polițiștii locali au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei.
Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei”, au transmis autoritățile, pe pagina de Facebook a primăriei.
Cerșetorii folosesc păpuși, în locul bebelușilor / sursă foto: Facebook Primăria Sectorului 6

(CITEȘTE ȘI: Suma uriașă pe care o câștiga un cerșetor român din Florida. Este investigat de FBI)

Cerșetorii au tot felul de metode „credibile” prin care îi păcălesc pe oameni

Din păcate, tot mai multe persoane pretind a fi sărmane și cer ajutorul oamenilor fie pe străzi, fie în timp ce mașinile așteaptă la semafor sau chiar la metrou.

Un caz șocant a avut loc în vara anului trecut, în municipiul Arad. Un bărbat de 29 de ani s-a deghizat în femeie și a pretins că are brațul drept amputat și că are o hemoragie abundentă, motiv pentru care le cerea oamenilor ajutorul pentru a merge la spital, din nou.

Bărbatul avea sâni falși din silicon, pungă cu bulion pentru a simula hemoragia și amputarea, șichiar și batic. La audieri, bărbatul a mărturisit că se deghizase și în măicuță.

„Respectivul abordase mai multe persoane, cărora le prezentase o recuzită ce indica faptul că ar avea brațul drept recent amputat, sens în care expunea o aparentă hemoragie abundentă, solicitând mila publică. B.I. din județul Bacău, născut în 1993, și-a prezentat spectacolul mai degrabă macabru în mai multe orașe din România, precum și pe litoral. La Arad sosise dimineața, cu trenul, intenționând să stea câteva zile. Din păcate pentru el, a fost interceptat de polițiștii locali în scurt timp, motiv pentru care, însoțit de aceștia, s-a deplasat înapoi la gară, unde a achiziționat un bilet de tren și a plecat către Timișoara”, a transmis Poliția locală din Arad.