Avertisment din partea ONU: ”Urmează foamete și mizerie în lume din cauza războiului din Ucraina”

Publicat: 08/06/2022 | 22:28

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a prezentat al doilea raport al Organizației despre concesințele internaționale ale războiului din Ucraina. Scenariul cel mai sumbru este că omenirea se va confrunta cu foamete și mizerie. Iată despre ce este vorba!

Potrivit celui de al doilea raport al Organizației Națiunilor Unite, se pare că războiul din Ucraina va afecta tot mai grav întreaga lume. Ceea ce înseamnă că războiul va declanșa un val fără precedent de foamete și mizerie, urmat de haos social și economic:

„Impactul războiului asupra securităţii alimentare, energiei şi finanţelor este sistemic, grav şi se accelerează. Pentru populaţiile din lumea întreaga războiul ameninţă să declanşeze un val fără precedent de foamete şi mizerie, lăsând în siajul său haosul social şi economic”, a avertizat şeful ONU, potrivit France Presse.

Avertisment din partea ONU: ”Urmează foamete și mizerie”

După ce ne-am confruntat cu o criză alimnetară în acest an, din cauza accesului la produsele alimentare, se pare că lipsa de hrană ar putea fi o problemă abia la anul.

„Nu există decât un singur mijloc de a opri această furtună care se prefigurează: invazia rusă în Ucraina trebuie să înceteze. Un acord global care ar permite exportul securizat al alimentelor produse în Ucraina prin Marea Neagră şi un acces fără obstacole pe pieţele mondiale pentru alimentele şi îngrăşămintele ruseşti.

Vezi și: GERMANIA AJUTĂ UCRAINA CU ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ȘI ARMAMENT: ”ACEST LUCRU NECESITĂ TIMP, POATE CHIAR CÂTEVA LUNI”

Acest acord este esenţial pentru sute de milioane de persoane în ţările emergente, inclusiv în Africa subsahariană”,  a declarat Antonio Guterres.

Potrivit acestui raport, se pare că 94 de ţări, cu 1,6 miliarde de locuitori, sunt grav expuse la cel puţin o dimensiune a crizei. Nicio țară sau comunitate nu va fi ocolită de această viitoare criză:

„94 de ţări, cu 1,6 miliarde de locuitori, sunt grav expuse la cel puţin o dimensiune a crizei – finanţe, alimentaţie şi energie – incapabile să-i facă faţă. Din aceste 1,6 miliarde de persoane, 1,2 miliarde sau trei sferturi trăiesc în ţări grav expuse şi vulnerabile simultan celor trei dimensiuni. Nicio ţară sau comunitate nu va fi ocolită de această criză a costului vieţii.

Războiul ar putea duce la creşterea numărului persoanelor în situaţie de insecuritate alimentară cu 47 de milioane în 2022, ajungându-se la 323 de milioane până la sfârşitul anului”, se arată în document.

Sursa foto: Pixabay.ro