Beneficiile sucului de varză. Conţinutul scăzut în calorii vă ajută să slăbiţi văzând cu ochii

De: F.R.
Publicat: 11/09/2017 | 14:53

Sucul de varză se obţine cel mai bine cu un storcător pentru că, dacă puneţi varza în blender, veţi avea un suc cu particule mici, care îi dau o textură ciudată. Stoarceţi bucăţi nu mai mari de câţiva centimetri, pentru a asigura o extracţie optimă. Puteţi să faceţi suc proaspăt de fiecare dată sau să păstraţi o cantitate mai mare la frigider, până la cinci zile. Sucul de varză poate fi băut în orice moment al zilei, deşi gustul său puternic îl recomandă pentru combinaţii cu sucuri mai „prietenoase”, cum sunt cel de castraveţi şi cel de mere. (VEZI ŞI: Beneficiile hreanului pentru sănătate. Întăreşte imunitatea, ajută inima, luptă contra cancerului şi…)

Sucul de varză este foarte scăzut în calorii

Beţi suc de varză în loc de orice altă băutură cu multe calorii, cum sunt sucurile de fructe din comerţ, pentru a scădea în greutate. O ceaşcă de suc de varză conţine 22 de calorii şi 0,09 grame de grăsimi, când este făcut din varză albă, proaspătă. Dacă folosiţi varză roşie, o ceaşcă de suc va avea 28 de calorii şi 0,09 grame de grăsimi. Dacă, de-a lungul unui an, beţi o singură dată pe săptămână suc de varză în loc de alte sucuri puteţi slăbi, fără alt efort, circa 750 de grame.

Pentru a vă asigura o dietă cu conţinut complet de fibre adăugaţi la sucul obţinut prin stoarcere toate fibrele rămase. Dacă obţineţi un amestec prea gros adăugaţi puţină apă. O ceaşcă de suc de varză albă conţine 2,2 grame de fibre dietetice, în timp ce aceeaşi cantitate de suc de varză roşie are 1,9 grame de fibre. Fibrele dietetice vă ajută să reduceţi riscul de supraalimentare, care duce la îngrăşare în loc de pierdere în greutate. Sucul de varză albă vă poate asigura 6-9% din dieta zilnică recomandată, iar varza roşie între 5 şi 8%.

Sucul de varză vă ajută să slăbiţi văzând cu ochii

Potrivit nutriţioniştilor, dieta cu suc varză nu ar trebui să depăşească două săptămâni, timp în care veţi slăbi văzând cu ochii. Zilnic trebuie să beţi 3-6 pahare de suc de varză. În prima săptămână, puteţi consuma trei pahare, înainte de fiecare masă principală. Ulterior, puteţi mări cantitatea la patru-şase pahare, atat înainte de mesele principale, cât şi în locul gustărilor de peste zi.

Varza este benefică în cazul constipaţiei, al hemoroizilor, infecţiilor şi furunculelor, al cancerului de colon, al entorselor, arsurilor, inflamaţiilor, ulcerului şi tumorilor. În acelaşi timp, varza calmează tusea, protejează inima şi combate alcoolismul, anemia, hemoragiile, guta, gastrita, sinuzitele şi ciroza. Varza este recomandată şi în dieta diabeticilor. (AFLĂ DE AICI: La ce ajută ţelina. Luptă împotriva hipertensiunii, a ulcerelor, a bolilor hepatice, dar şi a cancerului)