Ca-n filmele horror! Un bebeluș a murit după ce a băut sânge de broască țestoasă. Trebuia să-l protejeze de COVID-19

De: Cancan
Publicat: 26/05/2020 | 23:48

O fetiță de cinci luni din localitatea Comendador, Republica Dominicană, a murit după ce părinții ei i-au dat să bea sânge de broască țestoasă.

Potrivit Agerpres, sângele de broască țestoasă trebuia să protejeze de boli, inclusiv de coronavirus. Atât sora fetiței în vârstă de 7 ani, cât și părinții ei sunt internați la Spitalul Rosa Duarte din Comendador și sunt îndurerați pentru decesul bebelușului.

A murit înainte să ajungă la spital

Fetiţa decedase deja când a ajuns la spital, după ce a înghiţit băutura pregătită din mai multe ingrediente, printre care şi sânge de broască ţestoasă, pe care familia l-a procurat de la un vraci haitian.

Directoarea unității medicale a declarat  că astfel de lucruri se petrec din cauza „ignoranţei” multor persoane, care cred că astfel de licori pot vindeca boli, când în schimb pot duce la morţi tragice.

În Republica Dominicană s-au înregistrat 15.264 de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 468 de decese, în timp ce Haiti însumează 1.063 de contagieri şi 31 de decese provocate de COVID-19, potrivit celor mai recente date oficiale.

Situația din Haiti

În Haiti, țara vecină Republicii Dominicană,  liderii voodoo din Haiti au instruit preoţii acestei religii afro-caraibiene să creeze un remediu secret pentru noul coronavirus şi să pregătească încăperile sacre de iniţiere ale templelor pentru a primi pacienţi, transmite Reuters.

În Haiti, unde serviciile de sănătate de tip occidental sunt deficitate şi prea costisitoare pentru mulţi, locuitorii apelează deseori la remedii naturiste şi ritualuri ale preoţilor voodoo houngan şi preoteselor mambo.

Cazurile s-au înmulțit de cinci ori

Purtând coliere colorate, Ati, liderul voodoo suprem, Carl Henri Desmornes, a afirmat într-un interviu că ştia că va fi un val de pacienţi în templele lor. În ultimele două săptămâni, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut de cinci ori în cea mai săracă ţară din Americi, la 865, iar informaţiile despre o „febră” misterioasă se răspândesc.

„Practicanţii de voodoo, în special houngan şi mambo, au responsabilitatea de a se îngriji de sănătatea populaţiei”, a spus Desmornes, în vârstă de 60 de ani, care înainte de a deveni Ati era promotor de muzică. „Au primit puterea şi cunoştinţele să le pună în practică”, a spus el.

Peste jumătate din populaţia de 11 milioane de oameni din Haiti sunt credincioşi voodoo, o religie adusă din Vestul Africii cu secole în urmă de către sclavi care au practicat-o clandestin în perioada colonială franceză.