Care este secretul lui chef Cătălin Scărlătescu pentru o ciorbă de burtă reușită? Nu te-ai aștepta la asta!

Publicat: 05/05/2022 | 16:38

Una dintre rețetele culinare pe care românii adoră să o gătească, dar și să o consume este renumita ciorbă de burtă. Această delicatesă este provenită din bucătăria turcească și a ajuns să fie preparată tot mai des și în rândul marilor bucătari din România, printre care se numără și Chef Cătălin Scărlătescu. Deși se gătește destul de ușor, gospodinele trebuie să aibă în vedere căteva mici trucuri. Bucătarul și-a personalizat rețeta, astfel găsind o modalitate care să îmbunătățească gustul ciorbei.

Juratul de la „Chefi la cuțite” nu putea fi un bucătar titrat fără să dețină secretele gătitului, pe care le aplică în preparatele sale cu sfințenie. Ba mai mult, Scărlătescu împărtășește din tainele bucătăriei și celor de acasă, dornici de a se comporta la cratiță ca un adevărat chef titrat.

Chef Cătălin Scărlătescu își împărtășește secretele pentru o ciorbă de burtă reușită / (Foto: Instagram)

NU RATA: REȚETA SECRETĂ A DROBULUI DE MIEL GĂTIT DE CHEF CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. DE UNDE A „FURAT-O” BUCĂTARUL?

TRUCUL LUI SCĂRLĂTESCU PENTRU CIORBA DE BURTĂ

Care este secretul? Ei bine, Chef Scărlătescu face publică metoda sa de preparare, în care specifică faptul că, ingredientul ”magic” este apa. Totul pleacă de la baza rețetei în care apa este principala sursă de care trebuie să ținem cont atunci când vine vorba de prepararea supelor sau a ciorbelor. Aceasta trebuie să fie ”stătută” după cum declară juratul emisiunii ”Chefi la Cuțite”, întrucât gustul apei predominant de clor, se diminuează sesizabil.

Taina lui Cătălin Scărlătescu este chiar apa folosită la supe și ciorbe. dar la fel de importantă este materia primă / (Foto: Instagram)

„Primul secret e cum îţi alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsaţi apa din care facem ciorbă cel puţin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori, pentru că mai zboară din clor. Şi pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcţie de tipul de carne cumpărat şi aici trebuie să ştii să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la aşa ceva!”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru cei de acasă.

CITEȘTE ȘI: CUM A REUȘIT SĂ SLĂBEASCĂ CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU 50 DE KILOGRAME. DIETA CARE A FĂCUT MINUNI

 

 

 

This browser does not support the video element.