Casa i-a luat foc, dar nu a putut să își lase animalele pradă focului. Povestea bărbatului din Mehedinți a devenit virală

Publicat: 22/03/2023 | 17:09
Casa unei familii modeste din Mehedinți a ars din temelii. Sursă foto: colaj Facebook

Zilele acestea, o familie săracă din Stângăceaua, Mehedinți, a rămas fără casa în care-și duceau traiul. În fața flăcărilor care le-au mistuit munca de o viață, oamenii au ales să salveze nu lucruri de valoare, ci animalele lor din gospodărie. Povestea lor incredibilă a ajuns virală pe rețelele de socializare. 

Marți, 21 martie, o pagină cunoscută pentru faptul că spune povești cutremurătoare din România, a dezvăluit ce soartă tragică a avut familia din Stângăceaua. Niciodată n-au avut mulți bani, dar măcar aveau un acoperiș deasupra capului. După ani buni de muncă, reușiseră să-și facă o căsuță în care să le ofere celor doi copii, care n-au nici 12 ani, o educație. Visul le-a fost mistuit de flăcările care le-au ars casa din temelii, lăsând în urmă doar scrum și o amintire cumplită.

„Am fost săraci, dar cinstiți!”, spune capul familie, după tragicul eveniment.

(CITEȘTE ȘI: Povestea coafezei care a refuzat chimoterapia pentru a da naștere celui de-al 3-lea copil. Anna a murit la 44 de ani, în spital, după o luptă crâncenă)

Ce spune bărbatul din Mehedinți despre animalele sale

Chiar dacă au pierdut totul, membrii familiei își iubesc animalele și au făcut tot posibilul să le salveze. Din păcate, nu toate au supraviețuit, indiferent de cât de multe sacrificii au făcut. Bărbatul chiar s-a ars pentru a-și putea salva o găină.

„Le iubim, am plâns când ne-am dat seama că sunt în calea focului! Uitați, m-am ars să pot scoate o găină din foc. Sunt suflete!”, spune bărbatul.

În aceste momente, familia din Mehedinți are nevoie de ajutorul cetățenilor milostivi pentru a avea un loc în care să-și ducă traiul. Copiii lor, fiind în școală, nici nu știu unde vor putea să-și facă temele, cum se vor spăla și cum vor reuși să-și revină din șocul suferit.

(CITEȘTE ȘI: Povestea emoționantă a acestor doi cerșetori din Filiași. „Stăteau pe bordură și așteptau ca cineva să le întindă un leu să poată lua ‘ciociolată’ pentru mama”)

Luciana Polite
Luciana Polite este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din București. A urmat apoi studii universitare de masterat, „Modele de comunicare și relații publice”, în cadrul aceleiași universități. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un ... citește mai mult