Ce au descoperit inspectorii ANPC în cantina unui liceu. Mâncare ținută lângă gândaci și capcane pentru rozătoare

Publicat: 28/03/2024 | 22:08

Joi, 28 martie 2024, inspectorii de la Protecția Consumatorului (ANPC) au descoperit o serie de abateri grave la cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara. Mâncarea servită elevilor era depozitată în condiții improprii – printre capcane pentru gândaci și rozătoare. În locul unde era preparată mâncarea, inspectorii au găsit o mizerie greu de descris, urme de mucegai și praf. 

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara a fost închisă temporar în urma unui control al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor (ANPC). Aceștia au aplicat o amendă în valoare de 3.000 de lei și un avertisment, după ce au fost găsite produse expirat, alimente depozitate lângă capcanele pentru insecte și rozătoare – în una dintre capcane fiind găsiți doi șoareci morți. De asemenea, zugrăveala de pe pereții cantinei se exflolia, iar  preparatele calde erau păstrate la temperaturi de până la 40 de grade Celsius.

Citește și: DE NEIMAGINAT! CARNEA DE PUI DIN MAGAZINE, VOPSITĂ! ANUNŢUL FĂCUT CHIAR DE ŞEFUL ANPC

Ce abateri au sancționat inspectorii ANPC la cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara

  •  Agregate frig neigenizate, cu depuneri masive de praf şi cu urme de mucegai;
  • Nu se monitorizează temperatura complet la spaţiile frig din dotare;
  • Peretele exterior vitrat prezenta în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porţiuni extinse rugină, iar unele geamuri erau sparte, ciobite şi neînlocuite;
  • În interiorul sălii de mese şi al spaţiului de depozitare a materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte şi în alta fiind identificate insecte şi gândaci de bucătărie;
  • Preparatele calde au fost identificate păstrate la temperaturi între 20,8 şi 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 grade;
  • Într-un spaţiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea uşiţa;
  • În lista meniu nu era efectuat calculul declaraţiei nutritionale”, a precizat Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.