Ce se întâmplă dacă mânânci prea multe ouă? Răspunsul cercetătorilor

De: Cancan
Publicat: 31/10/2017 | 00:20

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe ouă? Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente. Însă, de cele mai multe ori, oamenii au fost sfătuiţi să nu mănânce foarte multe ouă sau să se limiteze în a mânca doar albuşul, care conţine în mare parte proteine. Cei mai mulţi recomandau să nu mâncăm mai multe de 6 gălbenuşuri pe săptămână. Însă, nu s-a făcut, în adevăratul sens al cuvântului, o cercetare care să arate de ce e necesară această limitare.

În ultima perioadă s-au făcut cercetări. De cele mai multe ori, pentru aceste studii, există două grupuri. De exemplu, pentru o cercetare un grup a fost pus să mănânce până la trei ouă întregi pe zi, iar celălalt a mâncat înlocuitori de ouă. După mai multe săptămâni sau chiar luni de studiu, s-a ajuns la concluzia că în toate cazurile colesterolul bun creşte.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe ouă? Concluzia studiului

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe ouă? Cercetarea mai spune că nivelul de colesterol total de obicei a crescut, însă foarte uşor. O altă constatare a fost că un consum de ouă bogate în Omega 3 poate scădea nivelul trigliceridelor din sânge, un alt factor important de risc. S-a mai constatat şi că nivelul din sânge al antioxidanţilor carotenoizi, precum luteina şi seaxatina, creşte semnificativ.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe ouă? Mai simplu spus, pe înţelesul tuturor, consumul de ouă poate produce o uşoară creştere a nivelului de colesterol, însă nu există un motiv real de îngrijorare. Prin urmare, trei ouă pe zi sunt perfecte şi sigure pentru o persoană sănătoasă şi nu reprezintă un risc.

Se spune despre ou că este singurul aliment care conţine proteine de clasa I în totalitate.

Oul conţine luteină şi zeaxantină, două proteine importante care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi previne boli precum cataracta.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe ouă. Bogat în vitamina D

Se mai spune despre ou că, alături de alte alimente bogate în acizi graşi, completează necesarul lipidic şi intervine în prevenţia hipertensiunii arteriale, bolile nervoase, demenţe, infarct sau accidente vasculare cerebrale.

Tot de spre ou se mai spune că protejează sânii, pentru că are un conţinut bogat în colină, dar şi în vitamină, importante pentru această parte a corpului. Este bogat şi în vitamina D, un tip care se absoarbe uşor în organism şi poate fi utilizată de sistemul endocrin şi osos.

Oul conţine zinc, un mineral important pentru sănătate, dar şi pentru buna funcţionare a organelor sexuale feminine. Zincul creşte fertilitate, dar şi libidoul. Oul contribuie la un aport adecvat de nutrienţi pentru celulele creierului şi totodată previne accidentele vasculare cerebrale prin conţinutul ridicat de colesterol bun şi prin prevenirea aterosclerozei.