Cea mai bună rețetă de muchiuleț de porc la cuptor. Iată ce mirodenii trebuie să așezi în tavă

Publicat: 16/05/2020 | 12:48
Cea mai bună rețetă de muchiuleț de porc la cuptor. Iată ce mirodenii trebuie să așezi în tavă

O reţetă perfectă pentru o cină de weekend este muşchiuleţul de porc la cuptor. Deşi poate părea un fel de mâncare banal, cu mirodeniile potrivite aşezate în tavă, totul devine un deliciu culinar.

Pentru a face cel mai bun muşchiuleţ de porc la cuptor ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitură de cartofi

  • 2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (aproximativ 1 kg)
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 50 g slănină
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 praf de boia dulce
  • sare,
  • piper,
  • coriandru
  • 4-5 fire de cimbru uscat
  • 10 linguri ulei de măsline
  • aţă de bucătărie
  • Pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • 7 linguri ulei de măsline
  • boia ardei iute

Mod de preparare

Pentru început, muşchiuleţul se curăţă de pieliţe, Apoi, se curăţă usturoiul, care va fi pisat într-un mojar, iar peste el se va adăuga sarea, piperul şi puţină boia, dar şi 3 linguri de ulei de măsline. Amestecul se freacă până când se obţine o pastă.

Muşchiuleţul se freca cu acea pastă, apoi se va lăsa circa 2 ore la macerat. După aceea, muşchiuleţul va fi împănat cu 2 bucăţi de slănină. Bucăţile de carne se împletesc apoi şi se leagă cu aţă de bucătărie de 3 ori pentru a nu-şi strica forma.

Carnea se pune într-o tavă cu un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline. În acea tavă se mai pun cimbru şi coriandru, pentru a da o savoare deosebită cărnii. Muşchiuleţul va fi lăsat în jur de o oră şi jumătate la cuptor, iar din când în când friptura ar mai trebui stropită, iar în tavă să se adauge apă pentru a nu lăsa grăsimea să se ardă.

Pentru a face garnitura, se curăţă cartofii şi se taie cuburi. Se pun la fiert în cratiţă, se lasă aproape un sfert de oră, după care se scurg. Cartofii se vor pune apoi într-un vas termorezistent alături de ulei şi condimente şi se lasă până când devin aurii.

La final cartofii şi muşchiul se pun pe un platou şi se servesc cu murături, salată de varză acră sau mujdei de usturoi.