Cel mai eficient mod prin care să cureți fructele și legumele de pesticide

Publicat: 27/06/2022 | 13:53
Sursă foto: Pixabay

Atunci când cumperi fructe și legume din comerț, acestea vin cu un strat de pesticide sau „ceară” deasupra. Există un mod eficient prin care să le cureți bine și corect.

Fructele și legumele pe care le cumpărăm din magazine sau supermarketuri prezintă pe suprafețele lor, de cele mai multe ori, pesticide. Un exemplu concret reprezintă merele care, achiziționate din anumite magazine, pot avea un strat de „ceară” deasupra lor. Se recomandă să fie spălate extrem de bine, înainte de a le mânca.

Vezi și CELE 2 LEGUME ȘI 11 FRUCTE CARE NU TREBUIE MÂNCATE LA MICUL-DEJUN. DAU ARSURI LA STOMAC ȘI PALPITAȚII

Cel mai eficient mod prin care să cureți fructele și legumele de pesticide

Pesticidele ar putea să cauzeze probleme de sănătate, fiind, de fapt, substanțe chimice sau amestecuri de substanțe. Acestea conțin ingrediente biologice active împotriva dăunătorilor și sunt toxice și pentru oameni. Acestea pot fi de mai multe tipuri: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, acaricide, nematocide, moluscocide, raticide și care au acțiune mixtă. Însă, cum se spală corect fructele și legumele, pentru a scăpa de pesticidele de pe ele?

Un mod prin care ai putea curăța bine fructele și legumele de pesticide este folosindu-te de apă cu sare. Într-un vas se toarnă apă și o linguriță de sare și curățate în recipientul respectiv. Apoi, acestea trebuie clătite bine.

Pe de altă parte, poți încerca să pui legumele și fructele într-un vas cu apă și oțet de mere. Acestea trebuie lăsate timp de zece minute, pentru ca urmele de pesticide să fie îndepărtate corect. Apoi, fructele și legumele se clătesc. Nu se recomandă ca fructele de pădure, cireșele sau căpșunile să fie puse în apă cu oțet, pentru că își pot schimba gustul.

Citește și LEGUMA CARE TOPEȘTE KILOGRAMELE ȘI CREȘTE IMUNITATEA. TREBUIE CONSUMATA DOAR O DATA PE SĂPTĂMÂNĂ

Totodată, puteți alege varianta de a le spăla cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Într-o cană cu apă se pune sucul de la o jumătate de lămâie și se amestecă cu două linguri de bicarbonat de sodiu. Fructele și legumele sunt frecate cu soluția respectivă, apoi clătite cu apă rece.

Sursă foto: Pixabay