Cel mai ghinionist elev de la Bacalaureat 2022: Un elev din Vaslui a picat BAC-ul, chiar dacă a luat 9.25 la istorie și 8.45 la logică

Publicat: 29/06/2022 | 16:38

Zi ghinionistă pentru un elev din Vaslui. Când credea că a trecut cu brio ”examenul de maturitate”, acesta a avut o surpriză neplăcută. Iată ce spun cadrele didactice despre notele de la Bacalaureat 2022!

Se poate spune că este cel mai ghinionist elev de la Bacalaureat 2022, chiar dacă a luat 9.25 la istorie și 8.45 la logică. Unul din absolvenții Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a obținut note foarte bune la cele două materii, însă a picat la proba de limba română cu 4.85.

Vezi și: AU PICAT BAC-UL, CHIAR DACĂ AU PĂRINȚI CELEBRI. VOCEA ȘI TALENTUL NU AU ȚINUT LOC DE CARTE

Cadrele didactice sunt de părere că cel mai probabil s-a produs o greșeală sau evaluatorii din Bacău au dat dovadă de exces de zel: „Mi-e greu să cred că un elev care reușește să facă eseul de la istorie nu poate să scrie ceva și la cel de la limba română. Este posibil să se fi făcut o greșeală, nu știu, dar sper să fi făcut contestație, pentru că eu cred că are șanse mari să primească cele 15 sutimi”, a declarat un cadru didactic din județ, pentru vremeanoua.ro.

Cel mai ghinionist elev de la Bacalaureat 2022

Lucrările elevilor din aceasta unitate de învățămând au fost corectate de evaluatorii din Bacău. Și se pare că acesta nu este singurul caz de „elev ghinionist”. Doi dintre ei se află la 4, respectiv 5 sutimi de promovarea examenului.

Vezi și: CARE SUNT VEDETELE CU CELE MAI MARI NOTE LA BACALAUREAT? TURNEELE NU LE-AU STAT ÎN CALEA STUDIILOR

Se pare că evaluatorii nu au avut milă nici față de un elev care rămas fără pastă la pix în timpul unei probe și a fost nevoit să scrie cu alt pix. Aceștia au fost la un pas de a anula lucrarea elevului, însă nu înainte de a verifica dacă nefericitul eveniment chiar a fost adevărată, întrucât scrisul cu două nuanțe de pix se poate considera semn.

S-au verificat camerele de supraveghere în care candidatul a dat examenul, s-a constatat că totul a decurs normal, iar evaluatorii au acceptat, într-un final, să corecteze lucrarea.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, diferența între numărul notelor de 10 la limba română și cel înregistrat la celelalte probe este foarte mare. La limba română s-au obținut doar cinci note de 10 în județ, în timp ce la matematică și istorie (a doua probă) s-au obținut 88 de note maxime.