Cele 2 legume și 11 fructe care nu trebuie mâncate la micul-dejun. Dau arsuri la stomac și palpitații

Publicat: 06/06/2022 | 16:51

Cele 2 legume și 11 fructe care nu trebuie mâncate la micul-dejun. Deşi sunt indicate în orice regim alimentar, unele dintre ele trebuie consumate cu precauție mai ales la primele ore ale zilei. Spre exemplu, roșiile consumate pe stomacul gol pot crește riscul de aciditate la stomac. În aceeași categorie intră şi portocalele, kiwi, ananasul sau grepfrutul. 

Pentru mulţi oameni, micul dejun constă de cele mai multe ori într-o cafea, un iaurt sau un fruct. Astfel nu este de mirare că cei care nu au grijă la alimentaţie se confruntă cu cu dureri de stomac, balonare, arsuri gastrice sau stări de oboseală.

Iată care sunt fructele de evitat dimineața pe stomacul gol, potrivit csid.ro.

Citricele (portocale, grepfrut, mandarine, clementine, lămâie, kiwi, ananas) sunt bogate în acizi care pot cauza arsuri stomacale şi pot creşte riscul de gastrită şi ulcer gastric.

Roşiile conţin niveluri mari de tanini, substanţe care cresc riscul de aciditate la stomac.

VEZI ŞI: ESTE SAU NU BINE SĂ CONSUMI ALIMENTE LA GRĂTAR? CARE SUNT, DE FAPT, CELE SĂNĂTOASE

Bananele duc la o creştere rapidă a nivelului de magneziu din sânge, ceea ce poate favoriza aritmia cardiacă.

Perele, gutuilea, merele pot agresa mucoasa stomacului, astfel pot duce la tulburări digestive.

Castraveţii pot duce la arsuri de stomac, flatulenţă şi dureri abdominale, mai ales când sunt consumați pe stomacul gol.

Pâinea albă şi produsele de patiserie conţin gluten, care poate irita mucoasa stomacului, cauzând flatulenţă, balonare şi constipaţie.

Din cauza cantităţii enorme de zahăr din dulciuri, pancreasul secretă prea multă insulină. Prin urmare, zahărul din sânge va scădea anormal de mult (hipoglicemie). Astfel, la puţin timp după ce vei mânca un astfel de aliment te vei simţi lipsită de energie, îţi vor tremura mâinile sau nu te vei putea concentra deloc.

Băuturile carbogazoase reduc fluxul sangvin în sistemul digestiv.

Condimentele pot irita mucoasa stomacului, favorizând producţia excesivă de acid gastric, ceea ce duce la apariţia arsurilor, dar şi la creşterea tensiunii arteriale.