Cele 5 reguli de aur pe care să le respecți în timpul postului. Ce spune Carmen Brumă despre alimentația sănătoasă

Publicat: 18/11/2022 | 17:17

În data de 15 noiembrie a început Postul Crăciunului. Iată mai jos, în articol, cele 5 reguli de pe care ai putea să le respecți, în timpul postului. Carmen Brumă a explicat ce nu trebuie să îi lipsească organismului!

De câteva zile a început Postul Crăciunului. (Vezi AICI care sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le eviți în următoarele 6 săptămâni). Persoanele care doresc să se abțină de la anumite alimente, în perioada următoare, trebuie să aibă, însă, o alimentație echilibrată și sănătoasă, pentru ca organismului să nu-i lipsească vitaminele și mineralele esențiale.  În acest sens, Carmen Brumă a postat câteva reguli de care ai putea ține cont, în această perioadă.

Vezi și CÂŢI BANI FACE CARMEN BRUMĂ CA ANTRENOR PERSONAL? CU CÂT VINDE UN ABONAMENT SOŢIA LUI MIRCEA BADEA

Cele 5 reguli postate de Carmen Brumă, pentru o alimentație sănătoasă în timpul postului

Carmen Brumă a postat o serie de reguli care ar putea fi respectate pentru a avea parte de o alimentație sănătoasă în timpul postului. Iată, mai jos, care sunt cele cinci reguli de aur:

”1. Legumele sunt alimentele de bază în alimentația de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principală. Atenție însă, termenul “legume” este larg și cuprinde 3 categorii:
– Legume cu un conținut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre, cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderație, adică 3-4 linguri (de produs finit) cu vârf la o masă și evitate la cină;
– Legume cu un conținut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov, sfeclă, gulie, ceapă);
– Legume cu un conținut redus de amidon (sub 5%), adică verdețuri, conopidă, dovlecei, ardei gras, roșii.

2. Fructele fac parte din categoria desert și se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauză că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calității celor animale, ele trebuie combinate cu atenție. Asociați proteinele de origine vegetală astfel încât să aveți tot spectrul de aminoacizi esențiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esențiali, combinați la aceeași masă legume și cereale, cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cușcuș cu năut sau linte.

Vezi și ȘI-A DEZVĂLUIT SECRETUL! CUM SE MENȚINE ÎN FORMĂ CARMEN BRUMĂ LA 45 DE ANI

4. Evitați sau chiar excludeți în post următoarele produse
– mezeluri de post;
– pate de post;
– șnițele, chiftele de post;
– covrigei, sticksuri, merdenele, prăjituri de post;
– cartofi prăjiți, chipsuri;
– maioneză, sosuri de post;
– supă (instant) la plic.

5. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale (care este fier non hemic și nu se absoarbe la fel cu cel hemic de origine animală) (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfruit)”, sunt regulile postate de Carmen Brumă pe Facebook.

Sursă foto: capturi video Youtube,