Chef Scărlătescu ne-a dezvăluit secretul mesei de Paște! Celebrul jurat de la Antena 1 a moștenit rețeta de la bunica lui

De: Cancan
Publicat: 26/04/2019 | 23:39

Paștele se apropie cu pași repezi însă, pentru unii dintre noi, timpul nu este atât de îngăduitor și ajunge să fie insuficient pentru a pregăti bucatele specifice acestei sărbători. (Cel mai profesionist studio de videochat din Bucuresti angajeaza modele) Cu puțină organizare și ajutor, putem totuși pregăti masa de Paște în doar câteva ore. Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații „Chefi la cuțite”, îți explică cum să pregătești cea mai gustoasă friptură de miel, dar și drobul învățat de la bunica lui. (Castiga 10.000$ lunar la un studio de videochat din Bucuresti)

Această rețetă am făcut-o de zeci de ori, o știu de la bunica mea, tot timpul eram cu ea de sărbători și o ajutam. Ea îl făcea mereu în forme de cozonac, iar ca decorul să iasă frumos băga ouă fierte„, ne-a mărturisit Cătălin Scărlătescu. (Citește și: Ouăle se ciocnesc abia după ce… Ce ritual trebuie să urmezi la prima masă de Paşte)

Drob de miel

Ingrediente:

– organe miel

– pătrunjel, mărar, ceapă verde

– muștar

– leuștean/ usturoi verde (opțional)

– sare, piper, praf de zahăr

– ouă

– unt/ ulei

Mod de preparare:

Se opăresc toate organele bine, se  freacă cu sare, jumătate se taie cuburi mai măricele, iar jumătate se toacă la mașină. În acest amestec se pune pătrunjelul, mărarul, ceapa verde și 1-2 linguri de muștar.  Opționale sunt leușteanul și/ sau usturoiul verde, în funcție de preferințe. Apoi se adaugă sarea, piperul și praful de zahăr. Toate acestea se amestecă bine, apoi se sparg ouăle (în funcție de cantitate) peste compoziție și se amestecă iar. (VEZI PE CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIAPaste 2019 – totul despre Sarbatorile Pascale)

Se unge tava cu unt sau ulei, se toarnă compoziția, se pun ouăle fierte întregi la mijloc, să arate frumos, apoi se bagă la cuptor. Important este să nu treacă mai mult de 140 de grade și se lasă în jur de 1 oră și zece minute, depinde foarte mult de tava folosită.

Se scoate de la cuptor, se lasă în tavă să se răcească, se întoarce și niciodată nu se consumă fierbinte.

*Ouăle se pun atunci când apa fierbe, se lasă 4 minute, apoi se scot și se mai lasă 1 minut și jumătate, pentru că ele încă se gătesc. Se crapă un pic apoi se bagă în apă rece, ca să se curețe bine.

(Citește și: Îţi ”vindem” cel mai tare pont dacă nu ai avut timp să găteşti! Cum poţi să-ţi umpli masa de Paşte în ultima clipă)

Friptură de miel

Ingrediente:

– pulpe de miel

– 2-3 morcovi,

– 2 cepe

– foi de dafin

– 1 pachet de unt

– ulei de măsline, sare

– rozmarin, cimbru verde

– vin sec

– usturoi (opțional)

Mod de preparare:

Se taie în bucăți mari, se freacă bine cu ulei de măsline și sare, opțional se crestează și se pune câte un cățel de usturoi, după care se bagă la cuptor, timp de două ore și jumătate, la 140 de grade. Tava acoperită cu folie sau cu capac. În tavă se pun 2-3 morcovi, 2 cepe, foi de dafin. Asta este doar pentru miros. Se scoate tava și se lasă la “odihnit“.

Înainte cu jumătate de oră de servire, se ia o tigaie mai mare, în care se pun ulei de măsline, usturoi, rozmarin și cimbru verde, ultimele două se pun întregi, fiind doar pentru miros și savoare. Se pun bucățile de miel în tigaie și se prăjesc bine pe ambele părți, după care se adaugă un pachet de unt. Se sărează și se stropește cu vin sec. Apoi se scoate și se pune într-o tavă, se încălzește, se emulsionează tot sosul, se trece printr-o strecurătoare. În momentul în care se scoate mielul de la cuptor, se rupe bucăți și se mănâncă cu sosul, care este extraordinar de gustos.