„Criminalul” dintr-un aliment comun pe care Florin Dumitrescu l-a identificat: „Face gaură în beton și noi îl mâncăm”

Publicat: 10/06/2023 | 14:07
Chef Florin Dumitrescu a explicat care este alimentul banal ce ar putea face rău organismului

Alimentația joacă un rol important în viețile noastre, de aceea specialiștii trag un semnal de alarmă și încearcă să ne ofere cele mai multe recomandări. Pentru ca organismul să funcționeze în parametri normali, trebuie să își extragă din alimente nutrienții, vitaminele și mineralele necesare. Există un aliment comun care conține un anumit ingredient ce poate deveni nociv pentru sănătate. Consumat în repetate rânduri, poate fi un adevărat „inamic” pentru organism. Despre acesta a vorbit chef Florin Dumitrescu, în cadrul unui podcast. Iată mai jos detaliile.

Chef Florin Dumitrescu a discutat, în cadrul unui podcast, despre un aliment banal care, consumat în repetate rânduri, ar putea deveni un real „inamic” pentru sănătatea noastră. De altfel, celebrul bucătar de la Antena 1 a expus motivul pentru care dezvăluie acest aspect.

Vezi și CUM ÎȚI DAI SEAMA DACĂ PÂINEA DIN SUPERMARKET ESTE PROASPĂTĂ SAU VECHE. SIMBOLUL DE PE AMBALAJ PE CARE SĂ NU-L IGNORI

Chef Florin Dumitrescu susține că un aliment comun conține un ingredient ce poate deveni nociv pentru sănătate

Colegul de platou al lui chef Scărlătescu și chef Bontea a mărturisit faptul că pâinea poate fi un aliment nociv pentru sănătate. Povestește că are un prieten care și-a deschis o brutărie. Într-o noapte, lichidul din bidonul cu afânător i-a picurat, iar a doua zi a descoperit că substanța a acționat precum un acid: i-a făcut gaură în beton!

De aceea, chef Florin Dumitrescu susține că atunci când achiziționăm pâine de la magazin, trebuie să avem o atenție sporită la produsul ce urmează să fie consumat. De altfel, bucătarul de la Chefi la Cuțite susține că este unul dintre motivele pentru care consumă lipie, în loc de pâinea care se găsește în comerț.

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta. Un prieten mi-a povestit că își făcuse brutărie, o avea deschisă de foarte mult timp. La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător, era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine și i-a făcut gaură în beton. Ăla a căzut ca picătura chinezească, peste noapte i-a făcut gaură în beton, de 12 centimetri.

Asta se întâmplă de fapt cu ce mâncăm noi. De asta, atunci când cumperi pâinea trebuie să știi ce cumperi. Că dacă o cumperi pe cea mai ieftină, clar va fi așa. Eu de asta mănânc lipie, faină cu apă”, a declarat chef Florin Dumitrescu, în cadrul podcastului moderat de George Buhnici.

Citește și CELE 8 FRUCTE CARE NU TREBUIE ȚINUTE ÎN FRIGIDER. MULȚI ROMÂNI FAC ACEASTĂ GREȘEALĂ!

Sursă foto: capturi video, Pixabay