Tu te-ai întrebat vreodată cum îți dai seama dacă pâinea pe care vrei să o cumperi din supermarket este proaspătă sau veche? Un tânăr a dezvăluit un truc, mai puțin cunoscut, despre modul în care poți descoperi acest aspect. Există un simbol de pe ambalaj care nu trebuie ignorat sub nicio formă. Iată detaliile mai jos, în articol.
Atunci când mergi la brutărie, pentru a cumpăra pâine, îți poți da seama cu ușurință dacă produsul este proaspăt sau nu. Totuși, cum descoperi acest aspect, atunci când pâinea este cumpărată din supermarketuri? Un tânăr din San Diego, California, a dezvăluit pe internet un truc mai puțin știut. Atenția ar trebui îndreptată spre ambalajul produsului, pentru că trebuie să existe un simbol care îți va arăta cât de proaspătă sau veche este pâinea.
Pe platforma Tik Tok, Jordan Howlett, tânărul din San Diego, le-a arătat prietenilor virtuali aspectul la care trebuie să fie atenți, atunci când cumpără pâine din magazine. Totul constă într-un simbol care se regăsește pe ambalajul produsului. Mai cu seamă, pâinea care vine ambalată are cleme de plastic colorate. Culorile sunt atribuite câtorva zile ale săptămânii. Acestea sunt următoarele: Luni (albastru), Marți (verde), Joi (roșu), Vineri (alb), Sâmbătă (Galben).
„Am aflat că toată viața mea am cumpărat pâine greșit. Cumpărarea pâinii este strategică. Dacă urmați această strategie specifică, puteți prelungi perioada de valabilitate. Acum, când cumpărați pâine, au aceste cleme de plastic atașate de ambalaj. Acestea sunt au o anumită culoare dintr-un motiv clar. Culoarea clemei vă va spune în ce zi a fost coaptă pâinea. Așa că dacă vrei pâine proaspătă o poți căuta pe cea făcută cu doar o zi înainte. Nimic mai simplu”, a spus Jordan, pe internet.
De asemenea, tânărul a explicat de ce producătorii de pâine toast lasă mai mult spațiu în pungi: „Motivul pentru care fac aceste pungi atât de înalte este că, dacă pierzi clema de plastic, tot ce trebuie să faci este să întorci marginile și să le rulezi până unde ai nevoie. Astfel, aerul nu pătrunde și poți păstra pâinea proaspătă pentru alte câteva zile”.
Sursă foto: colaj Pexels