Cum arăta Serghei Mizil în tinereţe, pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Imaginile de care până şi el a uitat

Publicat: 21/06/2020 | 10:00

Serghei Mizil a ajuns un cunoscut om de afaceri, însă pe vremea lui Nicolae Ceaușescu se învârtea în alte cercuri. Era bișnițar și arăta complet diferit în tinerețe. Puțină lume l-ar recunoaște dacă ar vedea pozele cu el din perioada comunismului.

Cum arăta Serghei Mizil în tinerețe

Serghei Mizil este fiul lui Paul Niculescu Mizil, fostul lider comunist. Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, Serghei Mizil făcea parte din cercurile importante și reușea să facă foarte mulți bani. Mai exact, acesta se ocupa cu bișnița. Aducea în România foarte multe lucruri de peste hotare și le vindea în țară contra unor sume extraordinar de mari.

Vindea aproape orice, de la electrocasnice până la haine de calitate, care pe vremea comunismului nu se găseau în țara noastră. Și pentru că era băiatul unui lider comunist, Serghei Mizil avea prieteni din aceleași cercuri. Își petrecea timpul cu Nicu Ceaușescu, dar și cu Jean Maurer, fiul fostului premier comunist I.G. Maurer.

Serghei Mizil (stânga), alături de Jean Maurer

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, Serghei Mizil a avut o perioadă părul lung și mustața groasă. Chiar el povestea în urmă cu ceva timp că în tinerețe semăna cu un membru al formației ”Led Zeppelin”. Pozele par a-i confirma spusele…

Serghei Mizil a trecut la afaceri

Anii au trecut, iar Serghei Mizil și-a transformat radical stilul de viață. Acum este un om de afaceri respectat. Chiar dacă a studiat artele plastice, nu s-a ținut de această meserie și a preferat să lucreze într-un domeniu mai profitabil. Și-a deschis două restaurante în București, ”La Cena”și ”La Cena 2”, bazate pe mâncare italienească.

Așa arată interiorul restaurantului ”La Cena 2”

Acestea îi asigură un profit substanțial, spre deosebire de restaurantul pe care l-a avut în Constanța. Localul se numea ”La doi vagabonzi” și era unul atipic, atât în ceea ce privea designul, cât și meniul restaurantului. Acesta era descris ca fiind un ”cotidian de haleală și macheală”.

Și mâncărurile le erau prezentate clienților în forme hazlii și total ieșite din tipar. De exemplu, dacă voiai să-ți comanzi creier pane, îl găseai în meniu sub denumirea de ”inteligența gaborului”. Dacă îți doreai să mănânci coaste de porc, acestea purtau numele de ”cafteala gardianului”.

O parte din meniul restaurantului ”La 2 Vagabonzi”

Din păcate pentru Serghei Mizil, restaurantul nu a avut succes și acesta a fost nevoit să-și închidă afacerea. Nu are însă motive să se plângă. Nu doar restaurantele din capitală îi aduc un venit substanțial, ci și afacerile imobiliare. A construit un bloc în nordul Bucureștiului, în care a investit 700.000 de euro. Și-a scos însă destul de repede banii investiți, pentru că apartamentele s-au vândut extrem de repede.

”Am vrut să investesc într-o afacere stabilă și transparentă. Cu restaurantele ai multă bătaie de cap, e greu să găsești personal bun în ziua de astăzi. Nu mai vor oamenii să muncească. Am încredere în business-ul acesta și merg mai departe”, a dezvăluit Serghei Mizil.