Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să achiziționezi un produs

Publicat: 09/11/2021 | 12:56
Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. Imagine reprezentativă. Sursă foto: Pixabay

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. În curând va începe ediția Black Friday 2021, moment așteptat de foarte multe persoane pentru a-și achiziționa diferite produse. Însă, ca în fiecare an, există situații în care oamenii pot lua ”țeapă” de pe diferite site-uri. La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să achiziționezi un produs? Citește mai jos pentru a afla.

Luna aceasta, în data de 12 noiembrie, se dă ”startul” ediției Black Friday 2021. Multe persoane așteaptă cu sufletul la gură momentul în care site-urile care vând produse – de la articole vestimentare, până la electronice și electrocasnice – să scadă din prețuri. Însă, cum în ultimii ani s-a pus accent pe digitalizare, cu atât oamenii se expun unui risc: să ia ”țeapă” atunci când comandă un produs de pe un site. La ce trebuie să fii atent atunci când vrei să achiziționezi un produs?

Vezi și ESCROCII DIN ROMÂNIA NU DUC LIPSĂ DE IDEI. ULTIMA ȚEAPĂ: IPHONE 12 PRO CU 15 LEI! TOATE DETALIILE

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021 – la ce trebuie să fii atent?

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. Fie că este vorba despre gadgeturi, periferice, electrocasnice, aparate de climatizare, articole vestimentare și chiar și produse din aria sport sau birotică, în data de 12 noiembrie se dă ”marea strigare”: începe Black Friday 2021. Însă, înainte de a achiziționa un produs, trebuie să fim atenție și la specificațiile sale, dar și la preț.

Înainte cu cel puțin două săptămâni, multe firme anunță promoții și reduceri la multe dintre produsele pe care le vând. De multe ori, prețul inițial care apare pe un site este mărit, apoi este „redus”, ajungând să coste, de fapt, cât costa și înainte de promoție. Iar în ziua în care este Black Friday, există posibilitatea ca prețurile mici să nu fie, de fapt, ”reduse” cu cât am sperat.

Vezi și O NOUĂ ȚEAPĂ FACE RAVAGII PE INTERNET. CUM SĂ TE FEREȘTI DE ESCROCII CARE APLICĂ „METODA OLX”

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021 – prețul inițial VS ”promoția”

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. Exemplu din anii trecuți: Cu o zi înainte de Black Friday, o mașină de spălat costă 998 de lei. Spre seara, tot în aceeași zi, prețul i se mărește și ajunge să coste 1299 de lei. Apoi, în ziua de Black Friday o poți achiziționa cu prețul de 1079 de lei, arată replicaonline.ro.

Atunci când facem cumpărături trebuie să avem mereu în minte care este, de fapt, necesitatea, dar și de ce buget dispunem. Piața este variată, lucru ce îi face pe oameni să aibă de unde alege. De asemenea, nu doar în achizițiile din mediul online poți să fii ”păcălit”, ci și în magazinele fizice. De cele mai multe ori, există o strategie la mijloc impusă de cei care comercializează produse din arii diferite, tocmai pentru a crește vânzările. Astfel că, atunci când mergi într-un magazin fizic, pentru a ajunge la produsele electrocasnice care au promoții de Black Friday, trebuie să parcurgi întregul magazin. Pentru a avea parte de cel mai bun preț, este de preferat să comparați prețurile la alte magazine.

Cum poți lua țeapă de Black Friday 2021. În condițiile în care un cumpărător nu este mulțumit de produsul pe care l-a achiziționat sau identifică anumite defecte, trebuie să țină cont de termenul în care produsul respectiv poate fi returnat. De exemplu, în trecut, produsele putea să fie returnate în termen de maxim 14 zile. De asemenea, trebuie să verificați și condițiile de livrare.

Cum a apărut Black Friday în România

Termenul deBlack Friday”, sau ”Vinerea Neagră”, așa cum se traduce în limba română, este asociat unei zile de la finalul lunii noiembrie în care magazinele scot la vânzare produse cu reduceri semnificative. Acest prilej atrage, în replică, un val incredibil de cumpărători, care aproape că golesc stocurile magazinelor online și rafturile unde se găsesc produsele cele mai atractive.

Termenul de Black Friday a fost folosit pentru prima dată în Statele Unite pentru a descrie traficul catastrofal din ziua de vineri care urma sărbătorii de Thanksgiving Day – Ziua Recunoștinței. Și tot în Statele Unite, imediat după Ziua Recunoștinței se dă și startul la reducerile de Crăciun. Astfel, începând de acum trei decenii, termenul de Black Friday și reducerile de Crăciun au fost asociate și așa le-a rămas numele până în ziua de azi. Popularitatea de care s-a bucurat acest fenomen în Statele Unite i-a determinat și pe retailerii din alte țări să preia conceptul de ”Vinerea Neagră”. Așa s-a întâmplat și în România, unde Black Friday se ține începând din 2011.

Sursă foto: Pixabay